„Svako može da pomogne nekome kome je to potrebno”

Bivši fudbaler Anto Drobnjak u emisiji “Dnevnica” posvetio dan prikupljanju novca za porodicu u nevolji
2200 pregleda 0 komentar(a)
Bivši fudbaler Anto Drobnjak u emisiji “Dnevnica”, Foto: TV Vijesti
Bivši fudbaler Anto Drobnjak u emisiji “Dnevnica”, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 10.04.2019. 11:15h

Nije falilo sportista u dosadašnjim izdanjima emisije “Dnevnica” koji su pokazali svoj humani karakter, a njima se sad priključio i nekada poznati jugoslovenski fudbaler Anto Drobnjak. Nekadašnjeg igrača Crvene zvezde, koji je veći dio karijere proveo u Francuskoj i Japanu, te bivšeg člana stručnog štaba crnogorske fudbalske reprezentacije gledaoci će, kao što su navikli, mogli da vide u raznim radnim ulogama u srijedu od 20 časova na TV Vijesti.

“Televiziju nikad ne pratim po nekom rasporedu, ne gledam u koliko je sati nešto, nego kako uhvatim, iskreno, ali znao sam o čemu se radi i u što ulazim. Moja glavna očekivanja su bila da se prije svega što više pomogne ljudima. Inače sam učestvovao u puno humanitarnih akcija, što sam, što kao dio neke grupe. Ovo je jedan malo neobičan i jako lijep i human način da se pomogne, da se pokaže da ko hoće može da radi što hoće da bi pomogao nekoj osobi ili familiji kojoj je to potrebno, jer ih je nažalost puno u našoj malo zemlji”, ističe Drobnjak u razgovoru za “Play”.

Na pitanje koji mu je posao bio najteži, a koji najzanimljiviji bivši fudbaler nije želio da pruži konkretan odgovor, kazavši da mu ništa nije bilo teško i da je svaki radni zadatak za sebe bio interesantan.

“Ja sam ulazio u te poslove sa zadovoljstvom, sa šalom, trudio sam se da animiramo ljude prije svega... Moglo bi se reći da mi je najbliskiji posao bio pogađanje rezultata u kladionici ‘Lob’. Pošto puno pratim fudbal, pa na osnovu toga, mada nije baš zahvalno nekome predlagati što da igra, jer ipak je to kocka”, ocijenio je on.

Susret sa porodicom za čiju dobrobit je radio, kaže, bio emotivno težak, kao i uvijek, te ostavio jak utisak na njega.

“U pitanju je jedna žena koja živi sa bolesnim sinom u uslovima koje je bolje nazvati neuslovima. Iskreno, nije bilo prijatno to vidjeti. I na kraju dana kad smo donijeli sve što je zarađeno i poklonjeno malo sam iskreno izdušio, u jednom trenutku sam rekao da smo pomogli ljudima da ne razmišljaju bar neko vrijeme kako će i što će, ali će i to proći, pa će biti opet u istim mukama. To osjećanje sam imao na kraju”, priznaje Drobnjak.

Baš zbog toga što je sve više onih kojima je potrebna humanitarna pomoć u Crnoj Gori, on smatra da su akcije poput “Dnevnice” veoma bitne.

“Ne bi se trebalo ništa ustručavati da bi se pomoglo ljudima. Ima raznih akcija, neke su samostalne, neke grupne, neke na ovaj način kao što sam ja radio da bih nekoga usrećio. Emisija je jako dobro smišljena, na lijep način zabavljamo narod, a u isto vrijeme zarađujemo za pomoć onome kome je jako potrebna”, poentirao je on.

Na pitanje koga bi od poznatih ličnosti ili kolega iz svijeta sporta želio da vidi u nekoj od narednih epizoda i u kojoj radnoj ulozi, Drobnjak kroz smijeh odgovara da bi volio da se njegovom kumu Branku Brnoviću, inače treneru FK “Budućnost” dodijeli najteži posao.

“Šalim se, jasno je da javne ličnosti jesu primamljive televizijama zbog gledanosti i što se tiče konkretno sportista, mogu da kažem da su u principu to sve humani ljudi i da mislim da niko od njih ne bi odbio da radi nešto, s obzirom da zna zbog čega se to radi. Iskreno, nijedan posao ne bih odbio koji mi je ponuđen, taj dan sam posvetio porodici kojoj sam pomagao”, zaključio je fudbaler koji je stasao upravo u “Budućnosti” i bio i reprezentativac Jugoslavije.

Pokrovitelj projekta "Dnevnica" su IDEA prodavnice.

Bonus video: