Dio trilogije o Betmenu: Hit Ledžer je hipnotisao svijet

Film koji je na 17. mjestu svih vremena po zaradi na blagajnama
1236 pregleda 0 komentar(a)
Film “Mračni vitez”, Foto: TV Vijesti screenshot
Film “Mračni vitez”, Foto: TV Vijesti screenshot
Ažurirano: 19.04.2019. 12:03h

Kristijan Bejl i reditelj Kristofer Nolan ponovo su zajedno nakon njihovog blokbaster hita "Betmen počinje". U fantastičnoj avanturi Mračnog viteza, ekipi se pridružuju i Hit Ledžer kao Džoker i Aron Ekhart kao Harvi Dent.

Uz pomoć poručnika Džima Gordona i novog javnog tužioca Harvija Denta, Betmen kreće da zauvijek uništi organizovani kriminal u Gotam sitiju. Njih trojica na početku imaju mnogo uspjeha, ali ubrzo postaju plijen novog šefa podzemlja, znanog kao Džoker, koji ubrzo primorava Betmena da priđe još bliže liniji koja razdvaja heroje i odmetnike.

“Mračni vitez” je drugi dio poznate trilogije o Betmenu. Svjetolost dana ugledao je 2008. godine, a osim rekordne zarade u to vrijeme ostao je upamćen i po genijalnom Hit Ledžeru.

Mračni vitez je jedan od najboljih filmova prošle decenije, kao i jedan od najboljih filmova o superheroju. Veoma dobro je ocijenjen i postavio je brojne rekorde tokom prikazivanja u bioskopima. Sa preko milijardu dolara zauzeo je sedamnaesto mjesto svih vremena po zaradi na blagajnama.

Glavne uloge: Kristijan Bejl, Hit Ledžer, Majk Kejt, Geri Oldman, Morgan Frimen

Režija: Kristofer Nolan

Film “Mračni vitez” gledajte u petak od 22.30h na TV Vijesti.

Bonus video: