Učiteljica sudija

Nikšićanka Nataša Orbović, u školi “Božidar Vuković Podgoričanin” dijeli znanje, a na košarkaškom terenu pravdu
1843 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2019. 14:23h

Na utakmicama, osim na igrače, velika pažnja, usmjerena je i na sudije, tako nerijetko i na samim tribinama se može čuti podrška ili negodovanje upućeno upravo onima koji sude na mečevima. A kako je kad se na terenu nađe žena, da li to mijenja stav samih sportista, ali i navijača. Naša Nina Bošković donosi priču o mladoj košarkaškoj sudiji Nataši Orbović, koja je istovremeno i učiteljica.

Radeći kao učiteljica, Nikšićanka Nataša Orbović, u školi “Božidar Vuković Podgoričanin” dijeli znanje, a na košarkaškom terenu pravdu. Iako veoma mlada, dobila je međunarodnu licencu FIBE- internacionalne košarkaške federacije, koja u svijetu sporta predstavlja izuzetno veliki korak u karijeri svakog sudije. Nataša je jedna od tri žene u Crnoj Gori koja će suditi na inostranim terenima.

Nataša sudi utakmice prve muške lige, najelitnijeg takmičenja u Crnoj Gori. Biti sudija, i to ženski, kaže da nije lako. Vremenom, ona i njene koleginice, dobro su prihvaćene od strane igrača, kolega, trenera, a ni energičnim navijačima ta ideja više nije strana.

“Put do te licence nije nimalo lak, tu je mnogo odricanja, rada, truda, utakmica i edukacije, ali kad radite ono što volite, ništa nije nedostižno. Dobijanje fibine licence i znaka mi daje nadu da ću ostvariti značajne rezultate i da ću se pridružiti starijim kolegama koji su sudili značajne utakmice u evropi i svijetu.” – izjavila je Nataša.

Iako se njen radni dan često ne završava izlaskom iz škole, Nataša će nastojati da bude jednako posvećena radu sa djecom, ali i sportu kojim se bavi od djetinjstva.

Bonus video: