Podgorica će dobiti dva hotela najnovijeg brenda

Jedna od najvećih hotelskih kompanija na svijetu, “Intercontinental Hotels Group”, proširiće svoje poslovanje na Balkanu, otvaranjem novih hotela
2760 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2019. 13:50h

Svoje poslovanje u Crnoj Gori, ova globalna organizacija počela je uvođenjem dva hotelska brenda u ponudi Tivta. A uz uspostavljenu saradnju sa “Verde” kompleksom, Podgorica će takođe dobiti dva hotela najnovijeg brenda hotela visoke kategorije.

Interkontinental hotels grupa, broji 16 brendova, 6000 hotela u 100 zemalja na svijetu. U narednih godinu i po dana planira otvaranje još 2000 objekata, a svoje poslovanje u Crnoj Gori, ova globalna organizacija počela je uvođenjem dva hotelska brenda u ponudi Tivta.

Potpisivanjem ugovora hotela Verde koji posluje u okviru “Čelebić” grupe sa “Intercontinental Hotels” group-om, Podgorica se našla na mapi jedne od vodećih svjetskih kompanija u turizmu. Zona Donje Gorice u kojoj će se nalaziti dva prestižna hotela, biće pogodnija nakon izgradnje bulevara i jugozapadne zaobilaznice, a od velikog značaja za prijem gostiju je i rekonstrukcija aerodroma u Podgorici, navela je Milena Brajović, izvršna direktorica “Verde” kompleksa.

“Za nas je ovo jako važno, ne samo zato što dolazimo u ovu zemlju već zato što imamo partnera u Čelebić grupi. To je jedan od naših prioriteta. Ovo je početak većeg razvoja, želimo da se širimo u cg već na balkanu i u južnoj evropi.” – Izjavio je Hilko Versteg.

“Ugostiteljska industrija često zvuči neprimamljivo, pa sam čak i u nekom trenutku čuo da to nije posao za muškarce, ali svijest treba mijenjati. Ja sam u tome najviše zahvalan našim inostranim partnerima, a nadam se da ćemo biti dobri đaci.” – Izjavio je Ministar turizma i održivog razvoja Pavle Radulović.

Dolazak renomiranog brenda, veliki je korak za Podgoricu, ali i cijelu zemlju, koja je svojim prostorom uspjela da privuče treću svjetsku hotelsku kompaniju, ističu iz Ministarstva turizma i održivog razvoja. Ipak, potrebno je više znanja za upravljanje resursima koje imamo.

Bonus video: