Nepokoreni osvetnik pod maskom poznat kao „V“

“V kao Vendeta” je 27 puta nominovan, a sedam puta nagrađen u različitim kategorijama
1034 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz filma "V kao Vendeta"
Scena iz filma "V kao Vendeta"
Ažurirano: 26.04.2019. 17:49h

Žanrovski, film je mješavina akcije, drame i naučne fantastike, a radnja se odvija u futurističkom okruženju totalitarne Velike Britanije.

Priča prati Ajvi, mladu ženu iz radničke klase koju od smrti spašava misteriozni čovjek pod maskom, poznat samo kao „V“. On je slojevita ličnost vođena ličnom osvetom, istovremeno nježan i nasilan, izuzetno načitan i inteligentan, a odlučan u misiji da svoje sugrađane oslobodi terora koji ih je primorao na pokornost.

S jedne strane, V je altruista, koji vjeruje da može izmijeniti društvo, ali s druge, on je osvetnik i ubija svakoga ko mu je učinio nešto loše. Gdje su granice njegove osvete?

Dok razotkriva istinu o njegovoj misterioznoj prošlosti, Ajvi otkriva i istinu o sebi – i postaje njegov neočekivani saveznik u planu da pokrene revoluciju i vrati slobodu i pravdu u društvo preplavljeno korupcijom.

Reditelj Džejms Mektig film opisuje kao politički triler s mračnim i kompleksnim likom u središtu.Scenario za film rađen je prema stripu Dejvida Lojda i Alana Mura, a djelo je čuvene braće Vačovski, koji su pisali scenario i za planetarno popularni hit “Matrix”. Natali Portman je za ovu ulogu obrijala glavu.

“V kao Vendeta” je 27 puta nominovan, a sedam puta nagrađen u različitim kategorijama.

Film “V kao Vendeta” gledajte u petak od 22.30h na TV Vijesti.

Bonus video: