BRANKO BOŠKOVIĆ U "DNEVNICI"

Nema lakih poslova, ali nema ni predaje kada je cilj pomoći ljudima u nevolji

Novu epizodu Dnevnice pogledajte večeras od 20 sati na TV Vijesti.
2526 pregleda 1 komentar(a)
Bošković tokom jednog od zadataka, Foto: Dnevnica
Bošković tokom jednog od zadataka, Foto: Dnevnica
Ažurirano: 01.05.2019. 11:35h

U novoj epizodi emisije Dnevnica akter je bio nekadašnji reprezentativac Crne Gore u fudbalu Branko Bošković. Sportska karijera vodila ga je od budvanskog Mogrena, preko Crvene Zvezde, PSŽ-a, Rapida... da bi se danas vratio svojoj Budvi gdje u FK Grbalj obavlja funkciju sportskog direktora. Na poziv ekipe Dnevnice da pomogne devetočlanoj porodici iz Budve koji su ostali bez krova nad glavom i nalaze se u teškoj materijalnoj situaciji Branko se odmah odazvao.

"Epizoda koja je snimljena u Budvi je imala drugačiji plan snimanja nego što to uobičajeno radimo. Jedan od poslova bio je na moru gdje smo sa ekipom ribara iz restorana Tri ribara išli na ribarenje. Zbog toga smo sa poslom krenuli prije izlaska sunca. Bila je to i za nas iz ekipe nova avantura jer za ovih četiri sezone nijesmo radili sličan posao. More je bilo nemirnije nego što smo očekivali, ali činjenica da je na čelu ekipe bio ikusni ribar i jedan od najpoznatijih ugostitelja na crnogorskom primorju Ilija Rafailović, davala je sigurnost da će sve biti u najboljem redu, što se i potvrdilo", kazao je autor emisije Vladan Otašević.

Branko Bošković je već sa Ilijom išao na more, ali kako nam kaže, "bilo je to poodavno, pa je manja mučnina prilikom boravka na moru bila očekivana".

"Težak je to posao. Ko nije išao na more ne zna. U jednom trenutku me oblio znoj, pa počela mučnina. Nije bilo lako, ali sam dao sve od sebe, a ulov nije bio loš", kroz osmijeh priča nekadašnji kapiten Crvene Zvezde.

Ni ostali poslovi koje je trebao da obavlja nijesu bili laki, kaže Bošković. Pomagao je na održavanju zelenih površina u hotelu Slovenska plaža, čistio pa pustio u rad fontanu i dočekivao goste iz inostranstva. Zatim je u Cakan sportu bio prodavac, a po potrebi i promoter njihovih proizvoda, dok je na kraju u kafeu Hemingvej radio kao konobar.

"Nema lakih poslova. Sunce je neumorno pržilo na travnjaku, kupci u butiku su probirljivi, a gosti u kafeu zahtjevni... Međutim, nema predaje i odustajanja jer je cilj koji smo postavili vrijedan svake kapi znoja i svakog napora", kazao je akter nove epizode osvrćući se na naporan radni dan.

Porodica kojoj je pomagao ima sedmoro djece. Zbog nemogućnosti da plaćaju kiriju ostali su praktično na ulici. Privremeni smještaj dobili su od manastira Podmaine.

"Proradile su malo emocije. Ja imam dvoje djece. Znam da njima sa sedmoro nije lako. Sad kad smo sve završili puno mi je srce. Ponosan sam na sve ljude koji su učestvovali i pomogli u prikupljanju sredstava. Drago mi je što sam bio dio ekipe Dnevnice kojoj želim puno uspjeha i ubuduće, jer rade pravu stvar", kazao je Branko nakon završetka snimanja.

Novu epizodu Dnevnice pogledajte večeras od 20 sati na TV Vijesti. Pokrovitelj projekta Dnevnica su Idea marketi koji u svakoj epizodi doniraju namirnice porodicama kojima se pomaže u okviru emisije.