Šćepanović: Sloboda je tu, ne smijemo to da prokockamo

Šćepanović za TV Vijesti priča da je borbu za slobodno društvo počeo još kao petnaestogodišnjak i da ga je to mnogo koštalo, ali da nema namjeru da stane
7018 pregleda 47 komentar(a)
Ažurirano: 02.05.2019. 19:56h

Kada je Nikšićaninu Vladanu Šćepanoviću sve zamirisalo na slobodu, za koju se kako kaže bori 30 godina, Sloboda je došla u njegov dom. Sitna, ali namrgođena i sa podignutom stisnutom pesnicom.

Tromjesečni građanski protesti svog su, po mnogima, najemotivnijeg i najharizmatičnijeg govornika, Šćepanovića, iznjedrili na posljednjem okupljanju u Podgorici

"Trećoj ćerki sam ja odlučio da dam ime, kao krunu neke moje borbe svih ovih godina, ne samo moje nego svih ljudi u Crnoj Gori. Sa ponosom sam joj dao to ime i sad ga sa ponosom pominjem. Poslije zdravlja mislim da ništa svetije nema u životu jednog čovjeka od slobode", rekao je za TV Vijesti Šćepanović.

Za sebe kaže da je običan porodicni čovjek, ali i komunista, revolucionar, Jugosloven.. Bori se protiv DPS vlasti od kad je došla na političku scenu Crne Gore, I to ga je, priznaje, skupo koštalo.

"Ta borba koja je trajala, tu se plaća veliki ceh. Moja porodica je platila ceh zato što smo zapali u dužničko ropstvo i samim slijedom događaja bio je uzdrman i ugled same familije, same porodice. Kad vi izgubite egzistenciju i uz to ugled koji ste imali, vi morate da se borite da isto to ne bi prošla vaša djeca".

To mu je, kako kaže, osnovni motiv da nikad ne odustane od borbe. Zbog djece, kaže, nije pokleknuo i priklonio se vlasti, iako mnogi njemu bliski jesu.

"Ne smijemo da predamo svoju djecu. Mi smo svoju djecu predali ako dozvolimo da posle njih njihova djeca, koja su u njihovom duhu vaspitana, budu upravljali Crnom Gorom. Njima sat otkucava. Oni moraju da odu s vlasti. Ali dosta je života otišlo za vrijeme njihove vladavine, dosta je porodica propalo za ovih 30 godina da bi mi sad dozvolili sebi da silom mijenjamo vlast".

Kao član Radničke partije podržava proteste u organizaciji pokreta "Odupri se" . Sa Slobodom u naručju, uz ljubav i razumijevanje cijele porodice, nastavlja borbu.

"Ubijeđen sam da je sloboda tu, na pragu i to ne smijemo da prokockamo", poručio je Šćepanović

Bonus video: