NEKI DODATNO ZARAĐUJU OD KOMISIJA

Markovića osmoro savjetuje: Mjesečno primaju i po skoro tri prosječne plate

Najveću platu ima savjetnik za lokalnu samoupravu Salko Luboder koji mjesečno zarađuje 1.450 eura
6625 pregleda 9 komentar(a)
Luboder najviše zarađuje
Luboder najviše zarađuje

Od osam savjetnika premijera Duška Markovića, najveću platu ima savjetnik za lokalnu samoupravu Salko Luboder koji mjesečno zarađuje 1.450 eura, pokazuje njegov imovinski karton objavljen na sajtu Agencije za sprječavanje korupcije. Luboder ima kuću od 183 kvadrata i livadu.

Savjetnik premijera za strane investicije Vladimir Beratović zarađuje oko 1.300 eura a pored toga, Beratović je u oktobru primio i varijabilu od hiljadu i po eura. Beratović je član I Vladinog Savjeta za privatizaciju, za šta mjesečno prima 380 eura. Beratovićeva supruga Lidija je prošle godine od rentiranja prihodovala 3 i po hiljade eura a Beratovići imaju 3 stana – od 138, 84 i 50 kvadrata i 5 garaža, od kojih jedna ima čak 60 kvadrata. Beratovići imaju dvoje kola, a na računima u bankama ukupno oko 11 hiljada i 300 eura.

Mjesečna plata savjetnice premijera za pravna pitanja Merime Baković je prošle godine iznosila hiljadu i 213 eura, a u junu i oktobru je na osnovnu platu primila i po dodatnih hiljadu eura. Baković je i sekretarka Vladinog Savjeta za privatizaciju pa na osnovu te funkcije prima još 380 eura mjesečno.

Baković od februara prošle godine otplaćuje stambeni kredit od 40 hiljada eura, za koji je mjesečna rata stotinu eura.

Savjetnik za energetiku Ljubo Knežević mjesečno prima hiljadu i 230 eura a prošle godine je od rentiranja zaradio 4 hiljade i 300 eura. Njegova supruga Jela Knežević je u privrednom društvu primala platu od 400 eura, na koju je svakog mjeseca primala i takozvanu naknadu za odvojeni život od 327 eura. Kneževići imaju dva stana i jedan automobil, a otplaćuju i dva stambena kredita, za koje mjesečna rata iznosi oko 500 eura.

Dubravka Lalović je prošle godine kao savjetnica premijera za vanjsku politiku primala 1.270 eura a u novembru je kao član komisije Ministarstva javne uprave primila specijalni dodatak od 306 eura. Lalović ima stan od 70 kvadrata i automobil, a otplaćuje I dva kredita za koja mjesečna rata iznosi 365 eura.

Savjetnica premijera za medije Mirjana Ivanović mjesečno prima oko 1.200 eura. Njen suprug Vladimir u privrednom društvu mjesečno zarađuje hiljadu eura. Ivanovići imaju dva vozila i otplaćuju 3 kredita za koja je ukupna mjesečna rata veća od hiljadu eura.

Savjetnica Markovića za održivi razvoj Dragana Čenić je prošle godine zarađivala od 887 do 1.347 eura. Čenić ima stan od 38 kvadrata, a djelimični je vlasnik i zemljišta i nekih objekata koje je naslijedila. Ima i 9 i po hiljada eura na računu, a otplaćuje i stambeni kredit za koji je mjesečna rata 237 eura.

Od najbližih saradnika premijera, ASK nije objavila imovinske kartone Markovićevog šefa kabineta Dragoljub Bulatovića I šefa Vladinog biroa za za odnose s javnošću Srđana Kusovca.