Hrapović voli lov, a Ivanović knjige

Kenan Hrapović vlasnik je dva stana, dok se na ime njegove supruge vodi vikendica od 27 kvadrata. Bračni par Ivanović vlasnik je tri stana i kuće
5953 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2019. 20:10h

Ministar zdravlja Kenan Hrapović prošle godine je mjesečno primao nešto više od 2.000 eura, pokazuje njegov imovinski karton objavljen na sajtu Agencije za sprječavanje korupcije.

Ministarska plata mu je 1.640 eura, a član je i desetak vladinih komisija, ali nadoknadu od 380 eura prima jedino u Savjetu za privatizaciju.

Vlasnik je dva stana, dok se na ime njegove supruge vodi vikendica od 27 kvadrata. Hrapovići su i vlasnici dvije stomatološke ambulante.

U odnosu na prošlu godinu, imovinski karton ministra razlikuje se u 5.000 eura gotovine koliko je prijavila njegova supruga, koja je u međuvremenu kupila i novi automobil "škodu kodijak".

Takođe, Hrapović je kupio i dvije lovačke puške "Brauning" i "Bereta" i pištolj marke zastava.

Imovinske kartone dostavilo je i još troje najbližih saradnika predsjednika države Mila Đukanovića.

Njegov savjetnik za ekonomska pitanja, Petar Ivanović, po kartonu taj posao radi pro bono ali je prošle godine ipak mjesečno zarađivao oko 2.000 eura na drugim pozicijama.

Kao poslanik u Skupštini primao je 1.680 eura, a kao vanredni profesor na Univerzitetu Donja Gorica 295 eura. Ivanović je u posljednja tri mjeseca prošle godine dobio i poslaničku varijabilu od po skoro 200 eura.

On je trenutno funkcioner i izvršne i zakonodavne vlasti jer savjetuje Đukanovića i poslanik je u parlamentu ali Agencija za spriječavanje korupcije u tome ne vidi konflikt interesa.

Ivanović je tokom prošle godine prihodovao po raznim osnovama još 6.000 eura, od vinogradarstva, dividendi, ali i 550 eura kao isplatu po osnovu sudske presude protiv Televizije Vijesti. Njegova supruga Olivija Ivanović ima platu od 630 eura u Komisiji za hartije od vrijednosti.

Bračni par Ivanović vlasnik je tri stana i kuće. Ivanović je u imovinskom kartonu prijavio i da je vlasnik deset umjetničkih slika i oko 3.600 knjiga.

Njegova supruga na računu u banci ima ušteđevinu od 14.000 eura, a on 7.000 eura gotovine. Ivanović nije dao saglasnost za pristup njegovim bankovnim računima.

Šef kabineta, prvog čovjeka države, Miodrag Radović, prima platu od blizu 1.200 eura. Kao prihod u svom imovinskom kartonu, Radović navodi i mjesečnu rentu od 300 eura. Vlasnik je dva stana i kuće. Nije dao saglasnost o pristupu računima u bankama, ali je u imovinskom kartonu prijavio da ima 15.000 eura gotovine.

Predsjednikova savjetnica za odnose sa javnošću, Andrijana Marković, ima platu oko 1.300 eura. Prvih šest mjeseci prošle godine radila je u DPS gdje je primala 790 eura. Vlasnica je stana od 75 kvadrata.

Bonus video: