Simović o dolasku Stijepovića na prijem Vlade: Ne bih tom detalju pridavao toliki značaj

U razvijenim demokratijama drugačije razmišljaju. Sličan korupcionaški skandal u Austriji je opasno uzdrmao Vladu
4133 pregleda 12 komentar(a)

Bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović koga Tužilaštvo sumnjiči za pranje novca, prije tri dana na Cetinju je rame uz rame sa domaćim i stranim političarima i diplomatama, proslavljao 13 godina od obnove crnogorske nezavisnosti.

To što je kao glavni akter u aferi "Koverat" bio među zvanicama koje je premijer Duško Marković ugostio na tradicionalnom prijemu, za potpredsjednika Vlade Milutina Simovića, nije važan detalj.

"Ja bih tu bio vođen logikom prezumpcije nevinosti i ne bih tom detalju pridavao baš toliki značaj, da negdje događaj sa kojim obilježavamo 13 godina postajanja i nezavisnosti Crne Gore da bilo koji detalj baci sjenku u odnosu na događaj koji svi zajedno proslavljamo, na dobro svih građana Crne Gore", rekao je Simović za Televiziju Vijesti.

U razvijenim demokratijama drugačije razmišljaju. Sličan korupcionaški skandal u Austriji je opasno uzdrmao Vladu.

Vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe podnio je ostavku nakon video snimka na kojem se vidi kako zajedno s potpredsjednikom njegove desničarske Slobodarske partije Johanom Gudenusom, navodnoj nećaki ruskog milijardera nudi državne poslove u zamjenu za finansijsku podršku stranci.

Kancelar Sebastijan Kurc čija je vladajuća Narodna partija sa njima u koaliciji zatražio je da se raspišu vanredni izbori.

U Crnoj Gori, Slavoljub Stijepović uprkos aferi "Koverat" koja je nastala početkom januara obavlja funkciju generalnog sekretara predsjednika, a u tom svojstvu je i prisustvovao prijemu.

Upitan da li je to primjereno, Simović je odgovorio:

"Pa, to je stvar pojedinca, subjektivnog odnosa, ja sam vam kazao svoj stav".

Bonus video: