Boje jutra: Hoće li novi Zakon o saobraćaju smiriti bahate vozače?

Kazna zatvora od 15 do 60 dana predviđena je za prekršaje koji najviše ugrožavaju saobraćaj poput vožnje pod dejstvom alkohola, odbijanje alkotestiranja, prekoračenje brzine za 90 km/h i više van naselja, odnosno za 70 km/h i više u naselju
1440 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Uprava policije inicirala je izmjene i dopune Zakona o saobraćaju kojima se predviđaju oštre kazne, a za pojedine prekršaje ići će se i u zatvor.

Kazna zatvora od 15 do 60 dana predviđena je za prekršaje koji najviše ugrožavaju saobraćaj poput vožnje pod dejstvom alkohola, odbijanje alkotestiranja, prekoračenje brzine za 90 km/h i više van naselja, odnosno za 70 km/h i više u naselju.

Osim kazne zatvora, vozačima koji počine ovakve prekršaje biće zabranjeno da upravljaju vozilom četiri do šest mjeseci.

Kada će Zakon početi da se primjenjuje i hoće li ove mjere uticati na bezbjednost u saobraćaju?

U jutarnjem programu TV Vijesti u utorak, 28. maja pogledajte i:

  • Da li biste potpisali ugovor o doživotnom izdržavanju? Koje su prednosti, a koje zamke ovakvih ugovora pitamo advokata.
  • Kako upitnici mogu pomoći osnovcima i srednjoškolcima da odaberu buduće zanimanje?
  • Ovog ljeta samo na primorju biće potrebno oko 20 hiljada sezonskih radnika koji će primati od 300 do 500 eura. Da li je samo zarada motiv mladima da rade ono za šta se nijesu školovali?
  • Da li leptiri zaista žive samo jedan dan? Otkrivamo zanimljive činjenice o ovim insektima.
  • Njegove knjige prevedene su na 20 svjetskih jezika, dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja, prije 30 godina napisao je prvu pjesmu – naš gost pjesnik Andrija Radulović.

Bonus video: