Ubistvo Strugara i nakon pet godina nerasvijetljeno

U pucnjavi je ubijen i Milutin Radović, za kog se vjeruje da je glavom platio samo zato sto se našao u društvu sa Strugarom
8171 pregleda 3 komentar(a)

Već pet godina istražitelji pokušavaju da sklope mozaik o tome ko je u podgoričkom naselju Zabjelo, ispalio smrtonosne hice u Vinetu Strugara.

Tog 30. maja uveče u pucnjavi je ubijen i njegov prijatelj Milutin Radović, za kog se vjeruje da je glavom platio samo zato sto se našao u društvu sa Strugarom.

Na pitanja, ko su nalogodavci, ubice, pomagači i šta je motiv ubistva odgovore su pokušali da nađu specijalni tužioci ali su nakon razmatranja predmeta ocijenili da to nije slučaj za njih.

"Povodom ubistva V.S., su tokom izviđaja u ovom tužilaštvu preduzete brojne radnje u cilju identifikacije izvršioca ovog krivičnog djela, nakon čega su spisi predmeta dostavljeni na nadležnost Specijalnom državnom tužilaštvu, a koji predmet je vraćen ovom tužilaštvu na dalje postupanje, tako da će se nastaviti sa preduzimanjem i drugih radnji za koje se ukaže potreba, a sve u cilju otkrivanja izvršioca ovog krivičnog djela", navodi se u odgovoru Višeg tužilaštva u Podgorici koji je dostavljen Televiziji Vijesti.

Vjeruje se da su u ubistvu učestvovale najmanje tri osobe.

Strugar i Radović su nakon izlaska iz kafića, krenuli prema automobilu, a kada su došli do vozila sa parkinga je izletio "citroen" iz kog su na njih ispaljeni rafali iz - automatske puške i "heklera".

Ubice su potom “citroenom” pobjegli kilometar dalje do podzemne garaže, gdje su zapalili automobil.

Da je zločin planiran policiji je bilo jasno nakon što su provjerom utvrdili da je "citroen" mjesec ranije ukraden u Kotoru.

Ova mafijaška egzikucija nije jedina koja je obilježila 2014.u godinu, koja do danas nije rasvijetljena.

Nekoliko mjeseci nakon ubistva Strugara i Radovića, na meti se našao i Baranin Armin Muša Osmanagić.

Bonus video: