Još uvijek nije poznato ko je ubio Vasa Delibašića

"Kamere sa kojih su uzeti video snimci, istražiteljima nijesu od koristi"
9634 pregleda 1 komentar(a)
Sa mjesta ubistva, Foto: Printscreen YouTube
Sa mjesta ubistva, Foto: Printscreen YouTube

I daje nije poznato ko je prije skoro godinu u Makedonskom naselju u Baru ubio 45-ogodišnjeg Vasa Delibašića. Istražitelji sa sigurnošću nijesu utvrdili ni motiv likvidacije Baranina koji je operativno važio za člana kriminalne grupe pokojnog Luke Đurovića, koja je bliska sa “škaljarskim klanom”.

Istraga o njegovom ubistvu još nije dala konkretne rezultate ali, saznaje TV Vijesti, ide u nekoliko smjerova. Kao jedan od motiva se ispituje da li je stradao samo zato što je pripadao Đurovićevom klanu, a ne isključuje se mogućnost da je ubijen zbog sukoba unutar same kriminalne grupe koja se, kako se sumnja, bavila drogom. Iz Tužilaštva su TV Vijesti saopštili da preduzimaju sve da slučaj bude rasvijetljen.

"U predmetu formiranom povodom ubistva V.D., od za sada nepoznatih izvršilaca, od strane tužilaštva preduzete su brojne radnje, donijeta naredba o obdukciji tijela, kao i naredbe za sva neophodna vještačenja tragova pronađenih na licu mjesta, a sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici podnijeti su zahtjevi za izuzimanje video zapisa, kao i listinzi komunikacija, a sve u cilju rasvjetljavanja predmetnog događaja i identifikacije izvršioca istog", saopšteno je za TV Vijesti iz Tužilaštva.

A kamere sa kojih su uzeti video snimci, istražiteljima nijesu od koristi. TV Vijesti saznaje da nijesu zablježile moguće ubice koje su, očigledno znale njegove navike, pa su ga sačekale u blizini kuće. Prilazeći motorom, vjeruje se, Delibašić je primijetio svoje ubice,dok su se nalazili u automobilu "audi" zbog čega je počeo da bježi. Ipak nije uspio da im umakne. Egzekutori su bili brži. Ne zazirući od prisustva slučajnih prolaznika ubice su zapucale u njegovom pravcu ispalivši u njega nekoliko hitaca. Automobil koji su koristile ubice nedugo nakon zločina je pronađen zapaljen u blizini Poljoprivredne škole.

Bonus video: