Šta poslanici kažu o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti

Iz Socijaldemokratske partije nisu htjeli da govore na ovu temu
6084 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 17.06.2019. 20:27h

Ponovna oštra polemika na relaciji Mitropolija crnogorsko primorska - država koju je izazvao Predlog zakona o slobodi vjeroispovjesti nije uvod u kampanju za izbore naredne godine, već potez koji samo zaokružuje antisrpsku politiku aktuelne vlasti, smatraju u Demokratskom frontu.

"Ovo je logičan slijed onoga što je Milo Đukanović uradio otkako je izdao svoj srpski nacionalni korpus i kada je prešao i preuzeo program liberala", rekla je Marina Jočić iz Demokratskog fronta.

U Liberalnoj partiji, koja je dio vladajuće koalicije, potvrdno odgovaraju na pitanje TV Vijesti.

"Sigurno je da je ovo na neki način početak predizborne kampanje za izbore iduće godine. Ne vjerujem da će naš narod nasjesti još jedanput na neku temu koja može da nas dijeli po ko zna koji put“, kazao je Andrija Popović iz Liberalne partije.

Poslanici DPS-a nisu htjeli da komentarišu ocjene dijela javnosti da je riječ o dobro smišljenom scenariju u susret izborima neradne godine, uz napomenu da je njihov poslanik Miloš Nikolić već saopštio sve što zasad imaju da kažu na ovu temu.

Podsjetimo, Nikolić je kazao da neće biti kompromisa koji bi značio štetu po crnogorske državne interese, te da će vlast raditi na obnovi onoga što smo već imali kroz istoriju.

U Demosu su sigurni da vlast na ovaj način pokušava da skrene pažnju sa ključnih problema i afera

"Ja mislim da čitava ova gužva i ove tenzije koje su podignute da je ovo prvi jači politički odgovor DPS-a i Mila Đukanovića na aferu Koverat. Da se skrene pažnja sa jedne nove, korupcionaške afere. Mislim da ćemo se baviti time do oktobra kada će biti izbori, a da se u međuvremenu ništa neće desiti, ni sa autokefalnošću niti sa kakvim promjenama crkvene imovine“, rekao je lider Demosa Miodrag Lekić.

Zato Miodrag Lekić ne vjeruje da će doći do narušavanja odnosa Beograda I Podgorice.

„Odnosi u suštinskom smislu kod građana su dobri, ovo je neka igra gdje hoće da se dizanjem tenzija skrene pažnja sa teških problema koji imaju i jedna, i druga država na planu ekonomskih problema, stanja kriminala, korupcije , nepostojanja pravne države“, dodao je Lekić.

Ni liberali ne vjeruju da će doći do neke značajnije promjene u odnosima Beograda i Podgorice

"Ti odnosi su periodično bolji, gori i ne vjerujem da će se to nešto posebno reflektovati na te odnose“, rekao je Popović.

DF ovo pitanje ne prepoznaje kao vazno

"Otkada je Crna Gora priznala lažnu državu Kosovo 2008. godine odnosi zvanične Crne Gore i Srbije su nepristojno dobri tako da u ovom trenutku nas kao srpski narod uopšte ne intereresuje kakvi će biti odnosi zvanične Srbije i Crne Gore”, kazala je Jočić.

Iz Socijaldemokratske partije nisu htjeli da govore na ovu temu.

Bonus video: