KRŠENJE ODLUKE O STANOVIMA

Funkcioneri privilegovani za rješavanje stambenog pitanja u odnosu na obične građane

Pravnim tumačenjem moglo bi se zaključiti da je u svim ovim slučajevima prekršen član 6. Odluke koji kaže da funkcioner ima pravo na ovu privilegiju samo ukoliko nema stan
5124 pregleda 13 komentar(a)

Odluka o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera, osim što ih stavlja u privilegovan položaj u odnosu na obične građane, problematična je i u načinu na koji je pisana, kao i tumačenju onih koji su je pisali, smatraju pojedini pravnici.

Osnovna zamisao odluke iz 2014. trebalo je da bude da stan dobiju funkcioneri koji nemaju riješeno stambeno pitanje.

Međutim, već smo saznali da su u brojnim slučajevima povoljne stambene kredite ili stanove dobili oni koji ih već imaju. Među takvima su Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, predsjednik Ustavnog suda Dragoljub Drašković, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, ministarka bez portfelja Marija Vučinović, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, direktor Nacionalnih parkova Elvir Klica, i mnogi drugi.

Pravnim tumačenjem moglo bi se zaključiti da je u svim ovim slučajevima prekršen član 6. Odluke koji kaže da funkcioner ima pravo na ovu privilegiju samo ukoliko nema stan.

Preporučujemo za Vas