KORISNICI ZADOVOLJNI HRANOM

Narodna kuhinja u Nikšiću za mjesec dana podijelila 3.000 obroka

"Bude tu u prosjeku 145-146 obroka i nekih 12 dostava na kućne adrese, znači oko 155 obroka svakodnevno"
4770 pregleda 2 komentar(a)
Narodna kuhinja u Nikšiću, Foto: Printscreen YouTube
Narodna kuhinja u Nikšiću, Foto: Printscreen YouTube

Ulica Novaka Ramova u centru Nikšića. Tačno u podne već mjesec, kuvarica Aleksandra Božović otvara vrata narodne kuhinje, dok korisnici sa ambalažom čekaju red za obrok.

Od 22. jula, kada je NVO Izvor života u Nikšiću otvorila narodnu kuhinju, iz prostorija MZ Centar 2, koje je na korišćenja ustupila Opština, podijeljeno je više od 3.000 obroka.

"Bude tu u prosjeku 145-146 obroka i nekih 12 dostava na kućne adrese, znači oko 155 obroka svakodnevno. Ja sam zadovoljna, koliko čujem i korisnici su zadovoljni što je najvažnije", kaže kuvarica Aleksandra Božović.

Korisnici besplatnih obroka su mahom iz socijalno ugroženih porodica, a ima i starih i nemoćnih koji nijesu u stanju da kuvaju. Zadovoljni su uslugom.

"Hrana je odlična, ja sam zadovoljna. Vi dobro znate kako živim ja, danas prosim, danas jedem, a sad sam zadovoljna", kaže jedna korisnica Narodne kuhinje.

"Zadovoljan sam, ja sam raseljeno lice iz Hrvatske. Živim sam, majka mi je umrla", rekao je drugi korisnik Narodne kuhinje.

"Imam očevu penziju, nije neka, živim s bratom sam. Ovo je veliko za mene, da je davno otvoreno bilo bolje bih prolazio."

U Narodnoj kuhinji se trude da obroci budu ukusni , zdravi i obilni.

"Danas je kupus na suvom mesu, salata od tikvica i bijelog luka, paradajz, pipun za dezert. Trudimo se da to bude ukusno, i da bude količinski dosta da im ostane i za večeru", rekla je Božović.

Kako raste broj korisnika, kaže Konstantina Vojinović ,direktorica NVO Izvor života, raste i broj onih koji žele da pomognu rad narodne kuhinje.

"Ljudi koji doniraju narodnoj kuhinji su privrednici iz Nikšića, Podgorice, Herceg Novog, Bara. Za sad nam ne fali ništa, za godinu smo se obezbijedili ako svi datu riječ održe", kaže Vojinović,

NVO Izvor života priprema nove humanitarne projekte, a jedan od njih je otvaranje narodne kuhinje u Bijelom Polju.