Mještani Krupačke 11 u Nikšiću: Ne asfaltiraju nam ulicu, jer ne podržavamo vlast

"Rekli smo da ne možemo ubijediti ljude, a onda su zvali da samo skupimo lične karte i da im damo. Mi smo na to reagovali, kako smo reagovali", objasnio je Milorad Samardžić.
7628 pregleda 11 komentar(a)
Neasfaltirana ulica u Kočanima, Foto: Printscreen YouTube
Neasfaltirana ulica u Kočanima, Foto: Printscreen YouTube

Posljednjih dana aktivno se uređuju gradske i asfaltiraju ulice u prigradskim naseljima u Nikšiću. I u MZ Kočani, asfaltirane su neke kategorisane i nekategorisane ulice, ali ne i Krupačka 11. Stanovnici ulice duge 100 metara tvrde da lokalna uprava i rukovodstvo MZ, to decenijama izbjegavaju, jer je poznato da stanari Krupačke 11 ne podržavaju vladajuću partiju.

"Mislim da je svakome jasno, ovo je opoziciona ulica. To je smetalo ljudima, kad su sve ove ovuda asfaltirane, ne bi mnogo koštalo i da se ovo uradilo", rekao je Milorad Samardžić.

"Asfaltirano je nekoliko nekategorisanih ulica. Bukvalno asfaltira se ljudima do pred kuću, do krmedara, do štale, što je stvarno sramota", dodao je Luka Samardžić.

Ulicu koja povezuje šest kuća mještani o svom trošku nasipaju, uređuju, zimi čiste snijeg i tako godinama. Tvrde da su zbog poličkog opredjeljenja u nemilosti i rukovodstva MZ i Opštine Nikšić. "Jednom su napravili neku priliku za afaltiranje, došli su i kazali da hoće da završe ulicu. Izmjerili su je, koliko metara i šta i kazali treba da nas glasate. Rekli smo da ne možemo ubijediti ljude, a onda su zvali da samo skupimo lične karte i da im damo. Mi smo na to reagovali, kako smo reagovali", objasnio je Milorad Samardžić.

Stanovnici Krupačke 11 više puta su Opštini pisali zahtjeve za asfaltiranje.

"Tamo mi neke žene kažu da možda nismo prioritet. Pitao sam samo kako može biti prioritet nekategorisana u odnosu na kategorisanu ulicu. Samo su slegle ramenima. Ima neko iz MZ, znamo mi ko, ko to određuje, ko kaže ne daj, jer je to opoziciona ulica", rekao je Luka Samardžić.

Na pitanje TV Vijesti zašto Krupačka 11 nije asfaltirana, po kojim kriterijumima i ko odlučuje koje ulice će dobiti asfalt, nijesu odgovorili iz Opštine. Predsjednik Savjeta MZ kome je istekao mandat Branko Vukotić kratko je u telefonskom razgovoru objasnio da politička pripadnost nikad nije odlučivala koja ulica će biti asfaltirana, već broj stanovnika i vlasnika imanja u ulici. Ogorčeni na nadležne, mještani im poručuju.

"Ako su oni neki organi MZ ili lokalne uprave, trebalo bi da su im svi građani jednaki. Svak ima pravo na svoje mišljenje. Oni sa ovim dijele ljude", rekao je Milorad Samardžić.

"Neka nam stave naziv „ulica gubavih“ i mi se nećemo buniti", dodao je Luka Samardžić.

Kako je 2020. izborna godina, stanovnici Krupačke 11 ipak tvrde da zbog asfalta neće mijenjati mišljenje.

"Mi ćemo kao i do sad, pa da se nikad neće asfaltirati put", poručio je Milorad Samardžić.

Bonus video: