POŠTUJE PRISTUP NATAŠE RADONJIĆ

Marković ne želi da kaže da li je Vlada protiv izbora Stankovića

"Član Savjeta je, kada je u pitanju predstavnik Vlade, slobodan da odlučuje po svom uvjerenju – nema direktiva, nema zaključaka"
6535 pregleda 10 komentar(a)
Marković danas u Kotoru, Foto: Printscreen YouTube
Marković danas u Kotoru, Foto: Printscreen YouTube
Ažurirano: 14.10.2019. 19:38h

Nakon što je predstavnica Ministarstva pravde u Tužilačkom savjetu Nataša Radonjić glasala protiv izbora Ivice Stankovića za vršioca dužnosti VDT-a, premijer Duško Marković ne želi da kaže da li to znači i da je cjelokupna Vlada protiv izbora Stankovića. Navodi samo da poštuje pristup Radonjićeve.

"Član Savjeta je, kada je u pitanju predstavnik Vlade, slobodan da odlučuje po svom uvjerenju – nema direktiva, nema zaključaka. U svakom slučaju, poštujemo takav pristup gospođice Radonjić, sada je na Tužilačkom savjetu i vršiocu dužnosti VDT-a da odgovore na sva ona pitanja koja su i od profesionalnog i od javnog interesa i vidjećemo šta će biti u nastavku rada i Tužilačkog savjeta, i novog VDT-a", rekao je danas Marković.

A na pitanje TV Vijesti kako gleda na to što bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, osumnjičen za teško krivično djelo, i dalje obavlja funkciju generalnog sekretara predsjednika države i prisustvuje svim državnim proslavama, Marković je TV Vijesti uputio na adresu Mila Đukanovića. Premijer je, tokom obilaska radova na rekonstrukciji kotorskog hotela Vrmac, ocijenio da se ovakve stvari dešavaju i u drugim državama.

"Dakle, to je pitanje za gospodina Stijepovića i one koji su ga birali na tu poziciju. Meni je mnogo važnije da će ovaj objekat biti otvoren u maju, da će ovdje raditi stotine mladih ljudih, da će se ovdje slivati prihodi po opštinski i državni budžet. To je mnogo važnije od ovih otvorenih problema koji se javljaju s vremena na vrijeme, koji su imanentni i drugim država – šta se dešava u vladi italije, u vladi francuske, takvih izazova ima, ali moramo da posvetimo malo pažnje i onim dobrim stvarima", kazao je Marković.

Kako nije krio zadovoljstvo dinamikom radova na ovom objektu, Marković nije propustio ni da ukaže na greške u nekim projektima. Prvi u redu su sportska hala i bazen u Kotoru.

"Imamo probleme sa nedoraslim izvođačima na tim projektima, jasno smo se danas opredijelili – ili će ispunjavati obaveze, ili ćemo tražiti druge. U svakom slučaju ćemo ta dva kapitalna infrastrukturna projekta završiti", dodao je Marković.

"Vrlo brzo, do krjaa novembra imaćemo odgovore i na ta pitanja iz razloga što je Vlada za taj projekat izdvojila tri miliona i 600 hiljada eura. Dogovorili smo da će Vlada biti partner Opštini Kotor i mislim da će i ova investicija koju danas gledamo donijeti jednu potpuno drugačiju pozicionarnost Kotora", rekao je predsjednik Opštine Kotor, Željko Aprcović.

U rekonstrukciju i adaptaciju hotela Vrmac, koji je bio i zdravstveni centar, biće uloženo 10 miliona eura.