OSUMNJIČEN ZA UČEŠĆE U UBISTVU CETINJANINA

Marković saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu

Čeka se da nakon Markovića, Crnoj Gori bude izručen i Laličić, koji se tereti da je zajedno sa Lazarom Nedovićem, direktni počinilac ubistva
25093 pregleda 3 komentar(a)
Specijalna policija izvodi Markovića iz Specijalnog tužilaštva, Foto: Luka Zeković
Specijalna policija izvodi Markovića iz Specijalnog tužilaštva, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.02.2020. 20:32h

Mitar Mirković saslušan je večeras u Specijalnom državnom tužilaštvu, nakon što je iz Hrvatske danas oko 14 časova izručen Crnoj Gori.

Dvadesetšetogodišnjak se sumnjiči da je učestvovao u ubistvu Cetinjanina Bogdana Milića.

Marković je Specijalno tužilaštvo napustio u pratnji specijalne policije, sa pancirnim prslukom i fantomkom na glavi.

Marković se u hrvatskom zatvoru nalazio od sredine avgusta, kada je u Šibeniku uhapšen zajedno sa Petrom Laličićem (24), takođe osumnjičenim za zločin na Cetinju, kada su ranjeni Marko Vujačić, Dragan i Goran Vušurović.

Iz policije je tada zvanično saopšteno da su prilikom hapšenja imali falsifikovanja dokumenta, zbog čega im je i suđeno pred tamošnjim nadležnim sudom.

Čeka se da nakon Markovića, Crnoj Gori bude izručen i Laličić, koji se tereti da je direktni počinilac ubistva, zajedno sa Lazarom Nedovićem.

Televiziji Vijesti, iz podgoričkog Višeg suda zvanično je potvrđeno da je vraćena na dopunu optužnica, koju je Specijalno tužilaštvo sredinom decembra podiglo protiv Markovića, Lalatovića, Nedovića, kao i Moša Paovića i Žarka Pejakovića.

Milić je ubijen 11. juna na Cetinju, na terasi cetinjskog kafea “Portun”.

U proširenoj naredbi za sprovođenje istrage, navodi se da su na Milića i ostale pucali Laličić i Lazar Nedović, a iz oružja koje im je predao Mitar Marković.

Ubijeni Milić nije sjedio za stolom sa trojicom ranjenih Cetinjana.

On je bio na optuženičkoj klupi tokom sudskog procesa za ubistvo Nemanje Medina - istovremeno kada su Vladimir Ulama i Darko Mijović oslobođeni optužbi da su ubili tog Petrovčanina, i on je oslobođen krivice da im je pomagao u skrivanju nakon zločina.

Mijović je početkom maja prošle godine likvidiran u njemačkom gradu Forst.