Da li je kriminal jedina opcija?

Drama o dva prijatelja, koji priliku za boljim životom vide samo u “prljavim poslovima”
1538 pregleda 0 komentar(a)
Film Ono što te ne ubije
Film Ono što te ne ubije
Ažurirano: 01.02.2019. 11:29h

U petak u kasnijem terminu od 22.30h pogledajte krimi dramu “Ono što te ne ubije”.

Radnja filma nas vodi u Boston, gdje žive dva dugogodišnja prijatelja Poli i Brajan, koji su prisiljeni da se bave kriminalom kako bi preživjeli.

Pridružuju se lokalnoj grupi kriminalaca, ali novo okruženje ne odgovara Brajanu, koji preispituje višegodišnje prijateljstvo.

Zbog "prljavih poslova" zapostavio je ženu i dvoje djece, a jedino zadovoljstvo pronalazi u alkoholu.

Pred Brajanom je novi zadatak, Poli mu daje instrukcije, ali on smišlja kako da se isčupa iz ralja mafije, iako zna da u krugovima podzemlja odmetnici plaćaju životom.

U glavnim ulogama: Itan Hok, Mark Rafalo, Brajan Gudman, a režiju filma potpisuje Brajan Gudman.

Itan Hok je američki glumac, reditelj, scenarista i književnik. Kao glumac i scenarista bio je nominovan za četiri Oskara, a ima i jednu nominaciju za nagradu Toni. Režirao je dva igrana filma i jedan dokumentarni, tri pozorišne predstave a iza sebe ima i dva romana. Njegov glumački debi bio je dječiji film “Istraživači” iz 1985. godine, a nakon toga nizale su se uloge u mnogim drugim filmskim ostvarenjima.

Uloga mladog policajca Džejka Hojta u kriminačlističkoj drami “Dan obuke” iz 2001. godine donijela mu je nominaciju za Oskara i Nagradu Udruženja glumaca za najbolju sporednju mušku ulogu. Međutim vrhunac njegove karijere, po mišljenju mnogih kritičara, je uloga u filmu “Odrastanje” koja mu je donijela nominaciju za brojne prestižne nagrade, uključujući Oskara, Zlatni globus, BAFTU, i Nagradu Udruženja glumaca za najbolju sporednu ulogu.

Njegov kolega, Mark Rafalo se pored glume oprobao u producentskim i političkim vodama. Prvu filmsku ulogu Rafalo je dobio 1989. godine u jednoj od epizoda “Si-Bi-Es-ove ljetnje pozornice”. Dug i kvalitetan glumački staž rezultirao je filmovima u kojima je dobio zapežene uloge: “Danas 13, sjutra 30”, “Zodijak”, “Ono što te ne ubije”, “Zatvoreno ostrvo”, te u komediji “Klinci su u redu” za koju ima nominaciju za Oskara za najboljeg sporednog glumca, “Beskrajni polarni medvjed”, kao i u filmu “Pod lupom” za koju ima nominaciju za Oskara i BAFTA nagardu za najboljeg glumca.

Ipak, planetarnu popularnost je stekao glumeći Marvelovog superjunaka Hulka u filmovima “Osvetnici”, “Ajronmen 3”, “Osvetnici: Era Altrona”, “Tor: Ragnarok” i “Osvetnici: Rat beskraja”. Producentski debi doživio je 2014. godine televizijskom dramom “Normalno srce” , koja mu je donijela nominaciju za nagradu “Emi”.

Glumačkom paru koji iza sebe ima bogato glumačko iskustvo vrijedi posvetiti pažnju i pogledati film “Ono što te ne ubije” u petak nakon Vijesti u 22h.

Bonus video: