ODRŽANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA

DPS: Tradicionalni centri destrukcije neće uspjeti da smijene vlast

Iz DPS-a nisu komentarisali odluku Tužilaštva da osumnjiči njihovog visokog funkcionera Slavoljuba Stijepovića za pranje novca
17193 pregleda 45 komentar(a)
Stijepović na ulasku u staru zgradu Vlade, Foto: TV Vijesti
Stijepović na ulasku u staru zgradu Vlade, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 01.02.2019. 20:00h

Predsjedništvo DPS-a je, na večeras održanoj sjednici, razmotrilo situaciju povodom afere Atlas, dajući punu podršku nadležnim državnim organima da se protiv svih aktera preduzmu odgovarajuće zakonske mjere, ostajući dosljedno na liniji svoje programske politike da su pred zakonom svi jednaki, i da ne može biti izuzetaka za bilo koju partiju, ili pojedinca, ni iz biznisa, ni iz politike, ili bilo koje druge društvene sfere, saopšteno je iz te stranke.

"Ocijenjeno je da je najvažnije da nije ugrožena finansijska stabilnost, za koju Vlada ima čvrste garancije, uz konstataciju da neće uspjeti pokušaj odbjeglog predsjednika Atlas grupe, čija je banka, pokazalo se nažalost, bila najobičnija računovodstvena baza za obmanu građana i dodjeljivanje kredita od njihovih sredstava svojim firmama bez namjere da budu vraćeni, da se ovi problemi zakamufliraju, i iz finansijske i pravne ravni prebace na politički teren. Kao što neće uspjeti ni već tradicionalni centri destrukcije iz medijskih i drugih krugova da politički destabilizuju Crnu Goru, nadajući se da je afera Atlas dobar povod da se bez izbora promijeni vlast i po cijenu urušavanja nacionalnih i državnih interesa, ne birajući sredstva u diskreditaciji DPS i njenog predsjednika", navode iz DPS-a.

Na sjednici kojom je predsjedavao Milo Đukanović bilo je riječi o predstojećim izborima u Opštini Tuzi.

"Uz očekivanje da će građani Tuzi prepoznati odlučujući doprinos DPS u procesu dobijanja statusa samostalne opštine, kao i njenog infrastrukturnog i komunalnog razvoja, Predsjedništvo je zaključilo da je programska i kadrovska ponuda DPS-a superiorna u odnosu na konkurentske i da predstavljaju garanciju daljeg ekonomskog i društvenog razvoja Tuzi. Predsjedništvo je ocijenilo da predloženi kandidati za odbornike imaju profesionalni, politički i ljudski kvalitet koji će dovesti do još jedne izborne pobjede Demokratske partije socijalista", poručuju iz te stranke.

Na sjednici je, kako se navodi, pozitivnim ocijenjen rad na pripremi sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa koja će biti posvećena strukturnim reformama.

Sjednica Predsjedništva počela je nešto poslije 17 sati, u staroj zgradi Vlade.

Sjednici je prisustvovao i Slavoljub Stijepović koji je ušao na glavni ulaz stare zgrade Vlade.

Novinarima nije bilo dozvoljeno da priđu zamjeniku predsjednika DPS-a i premijeru Dušku Markoviću koji je ušao na sporedni ulaz zgrade.

Iz DPS-a nisu komentarisali odluku Tužilaštva da osumnjiči njihovog visokog funkcionera Slavoljuba Stijepovića za pranje novca.

Preporučujemo za Vas