Kozmetičari srednje Medicinske škole u Podgorici

U kabinetu estetske njege u Stručnoj medicinskoj školi u Podgorici izvodi se praktična nastava. Učenice rade tretmane lica i tijela, manikir, pedikir, šminkanje i druge procedure u oblasti kozmetike.
1164 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2019. 15:03h

Svake godine, Medicinska škola u Podgorici, upisuje jedno odjeljenje kozmetičara, koji su isključivo, do sada, pohađale djevojke. Od jeseni, uvode se određene izmjene, pa će praksa i teorija biti objedinjene, što do sada nije bio slučaj, a u oblasti kozmetike nove generacije imaće priliku da biraju između dva smjera: kozmetičar ili kozmetički tehničar

Već od jeseni, u ovoj srednjoj školi počeće sa radom dva obrazovna programa koje je uradio Centar za stručno obrazovanje - kozmetički tehničar u trajanju od 4 godine i kozmetičar 3 godine, ističe nastavnica Jadranka Mugoša, specijalista medicinske estetike.

Oba smjera, zasnovana su na standardima zanimanja, definisanim od strane poslodavaca, a koji utvrđuju stručne kompetencije, potrebne tržištu rada. Jedan od novina je da praksa i teorija neće biti odvojene, već će funkcionisati u jednom modulu.

Osim toga, u srednjoj Medicinskoj školi, obrazuju se i zdravstveni, farmaceutski tehničari, laboratorijski, fiziotarapetutski i zubno-stomatološki tehničar. Upis za buduće đake, počinje 20. maja.

Bonus video: