Kiša, vjetar, niske temperature u maju: Kakvo će biti ljeto?

Kada ćemo iz kišnih čizama moći da uskočimo u sandale, mantile da zamijenimo kratkim rukavima, te kakvo nas ljeto očekuje?
4352 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Iako je april sa sunčanim danima obećavao da ćemo imati pravo proljeće, u maju su nas česte kiše u to razuvjerile. Ovaj mjesec obilovao je padavinama, grmljavinama, vjetrom i hladnim vremenom, a prema prognozama, sa ovim moramo da se izborimo i tokom narednih dana. Kada ćemo iz kišnih čizama moći da uskočimo u sandale, mantile da zamijenimo kratkim rukavima, te kakvo nas ljeto očekuje?

U jutarnjem programu TV Vijesti u petak, 24. maja pogledajte i:

  • Ovog ljeta samo na primorju biće potrebno oko 20.000 sezonskih radnika koji će primati od 300 do 500 eura. Da li je samo dobra zarada motiv mladima da rade ono za šta se nijesu školovali, te zašto domaća radna snaga izbjegava sezonske poslove?
  • Osim što nam piju krv, krpelji mogu i da nam prenesu bakterije i viruse koji, ako se na vrijeme ne obrati pažnja, izazivaju ozbiljna oboljenja. Kako da se zaštitimo u periodu nakon kiše kada su najaktivniji?
  • Pitamo i kako zaštititi kućne ljubimce od ujeda krpelja.
  • Kako su se nekad pravili lukovi i strijele te šta je odlika tradicionalnog turskog streličarstva?
  • Šta objavljuje na društvenim mrežama i šta čini njenu svakodnevicu, u rubrici „Ko ti gleda profil“, otkriva nam poznata violinistkinja CSO Katarina Pavlović.

Bonus video: