KVIZ “EUMETRIJA” – SUBOTOM I NEDJELJOM U 17:30

Izmjerite vaše znanje o Evropi i Crnoj Gori kroz kviz “Eumetrija”

U našem kvizu, upoznajemo Evropu, kolijevku intelekta i civilizacije, kako bismo znali da cijenimo sve njene vrijednosti. U tome će nam pomoći učenici i učenice iz 16 crnogorskih srednjih škola, kroz kroz igru, zabavu i takmičenje.
3925 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2019. 09:25h

Navikli ste da se o EU i evropskim integracijama govori u političkim i informativnim emisija... Međutim, svjesni da su ova pitanja ipak najvažnija za mlade, kviz "EUmetrija", koji će se emitovati subotom i nedjeljom od 17:30h, na TV Vijesti, unaprijediće nivo znanja naših srednjoškolaca vezanih za najveću regionalnu organizaciju na svijetu, ali i probuditi interesovanje da istražuju i dalje o njenim članicama, njihovoj istoriji, geografiji, kulturi.

U našem kvizu, upoznjemo Evropu, kolijevku intelekta i civilizacije, kako bismo znali da cijenimo sve njene vrijednosti. U tome će nam pomoći učenici i učenice iz 16 crnogorskih srednjih škola, kroz kroz igru, zabavu i takmičenje.

Koncept emisije "EUmetrija" osmišljen je tako da se u svakoj emisije takmiče po tri tima, a takmičari osim što razmjenjuju znanje i iskustva, u prilici su da osvoje vrijedne nagrade. Naime, najbolji će doći do finala uz pomoć mentora, a pobjednici kviza osvajaju put u Brisel koje obezbjeđuje EU Info centar. Nagrada za drugoplasirane su laptopovi koju obezbjeđuje Ministarstvo prosvjete, dok trećeplasirani tim dobija tablete, poklon od Ministarstva sporta i mladih.

Da sve protekne u najboljem redu i u sportskom "ferpjelu" pobrinuće se pažljivo odabrana komisija čiji će član u svakoj epizodi činiti ambasador jedne od zemlje članica Evropske unije u Crnoj Gori, jedan predstavnik pregovaračke strukture i predstavnici Centra za građansko obrazovanje.

Kviz realizuju TV Vijesti i Centar za građansko obrazovanje (CGO), uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, EU Info centra, Ministarstva prosvjete, zatim Ministarstva sporta i mladih, Kancelarije za evropske integracije i UNDP-ja.

Ne propustite uzbudljivo putovanje evropskim kontinentom i Crnom Gorom već od ove subote i nedjelje, 8. i 9. juna, od 17:30h, samo na TV Vijesti.