Čičoka: Divlji krompir koji regeneriše organizam

Poznate ličnosti, bizarni trendovi, tradicija, moda, hrana i zdravlje teme su koje vas očekuju u magazinu “Biljana za vas”
1959 pregleda 0 komentar(a)
Biljana za vas, Foto: TV Vijesti
Biljana za vas, Foto: TV Vijesti

Andrea Lekić je najbolja srpska rukometašica, kapiten srpske reprezentacije koja je 2013. godine bila proglašena i za najbolju rukometašicu svijeta. Kao kruna njene uspješne godine, kada je osvojila srebrnu medalju na Svjetskom šampionatu, izabrana je za idealnu postavu Evropskog prvenstva 2012. godine, kao najbolji srednji bek. Njena vječna inspiracija su pobjede, a sve svoje životne ambicije sa istim entuziazmom i dalje usmjerava ka svojoj najvećoj ljubavi, rukometu. O njenom životu i kraijeri, Andrea Lekić, ekskluzivno u magazinu “Biljana za vas”.

Ginekomastija ili problem uvećanih grudi kod muškaraca nije rijetka pojava i ona može izazvati niz problema. Od osjećaja osjetljivosti grudi, pa sve do bolova zbog otečenog tkiva žlijezda. Pored zdravstvenih, tu su i estetski problemi koji uprkos upornim treninzima ne pružaju očekivane rezultate. Ipak, ovakav problem se može riješiti hirurškim putem, a više na ovu temu reći će nam specijalista za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, dr Snežana Nena Miletić.

Veliki um i vizionar, Nikola Tesla, čije je osobenjaštvo pred kraj života zasjenilo njegovu genijalnost. U novoj knjizi američkog zagovornika čiste energije Ričarda Mansona, veliki svjetski naučnik priakzan je na objektivan i nepristrasan način, otkrivajući i pojedine enigme njegovog života. Prevodilac Nenad Dropulić za magazin “Biljana za vas”.

Za sve one koji ne mogu da odole pomfritu, imamo lijepu vijesti: Možete da ga jedete do mile volje, a da pritom mršavite. Odgovor leži u magičnoj riječi Čičoka. To je posebna vrsta divljeg krompira bogatog vitaminima koji njeguje plemenite bakterije i regeneriše naš cjelokupni organizam. Više o ovom krompiru govori nutricionista Jasna Vujučić za magazin “Biljana za vas”.

Barbara Tatalović svojom ljepotom osvja modne piste i kampanje sirom svijeta. Radila je za mnoge poznate modne brendove poput “Max Mara”, “Valentin” i “Nexa”. Osjetila čari Pariza gdje je bila dio prestižnog magazina “Elle”, a još kao djevojčica trenirala je fudbal ne sluteći da će joj odluka sa 15 godina, da zakorači u svijet mode, donijeti veliki uspjeh.

Može li se spojiti religija i sajber svijet? U vremenu sveopšte digitalizacije, trka za duše vjernika odigrava se i u virtuelnom svijetu. Pa je prva onlajn crkva u Americi “First Church of Cyber Space” bila vizionarski potez koji će promijeniti lice skoro svih vjerskih zajednica na svijetu. Tako posljednje istraživanje pokazuje da čak 70% vjernika očekuje da svještenici komuniciraju onlajn. Može li se zaista četovati sa Bogom?

“Seksting” ili erotsko dopisivanje danas je bitan faktor u modernom načinu komunikacije. Personalizovan, ali i doveden do banalnosti i čestih zloupotreba od strane onih koji se nerijetko kriju iza tastatura mobilnih telefona. Nedavno rađena istraživanja tako pokazuju da kroz duži vremenski period „Seksting“ može štetno uticati na psihočko i emocionalno stanje kod ljudi, naročito muškaraca. Napadni muškarci, koji su uglavnom naviknuti na ovakav način dopisivanja mogu dovesti do niza neprijatnih, pa čak i opasnih situacija.

Magazin „Biljana za vas“ gledajte u subotu od 19.10h na programu TV Vijesti.

Bonus video: