KVIZ “EUMETRIJA” – NEDJELJA 17:30

Ne propustite drugu epizodu kviza “EUmetrija”

Gdje je CG na putu ka evropskoj porodici, koji nas izazovi očekuju i jesu li naše mlade snage potkovane pravim znanjem, otkrićemo u novoj epizodi našeg kviza “EUmetrija”
684 pregleda 0 komentar(a)
EUmetrija, Foto: TV Vijesti
EUmetrija, Foto: TV Vijesti

Građani EU mogu da biraju gdje će živeti. Mogućnosti je mnogo – penzioner može da izabere da ostatak života provede uživajući u suncu Španije, student da iskusi sladak italijanski život, a preduzetnik da osnuje preduzeće u Sloveniji. Evropa nam daje slobodu da se bez problema preselimo gdje god poželimo. I ovo zaista zvuči sjajno.

Gdje je CG na putu ka evropskoj porodici, koji nas izazovi očekuju i jesu li naše mlade snage potkovane pravim znanjem, otkrićemo u novoj epizodi našeg kviza “EUmetrija”.

Pobjednici kviza biće u prilici da posjete nezvaničnu prijestonicu Evrope, Brisel. Druga nagrada su laptopovi za drugoplasirani tim koji obezbijedjuje Ministarstvo prosvjete. Za trećeplasirani tim nagrada su tableti za koje obezbeđuje Ministarstvo sporta i mladih.

Učenici iz Šavnika: Nemanja Jauković, Anđela Delić i Anđela Božović Mentor: Marina Kovačević

Učenici iz Budve: Mario Roganović, Anita Lalić i Katarina Guberinić Mentor: Milica Đukić

Učenici iz Plava: Belma Markišić, Adel Markišić i Marko Boljević Mentor: Asmina Omeragić

Članovi žirija, Njena ekselencija, Meglena Ivanova Plugčijeva Aleksandrova, Ivana Vojinović, šefica radne grupe za poglavlje 27 i Željka Ćetković, saradnica na programima (CGO).

Kviz realizuju TV Vijesti u saradnji sa Centrom za građansko obrazovanje (CGO), uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, EU Info centra, Ministarstva prosvjete, zatim Ministarstva sporta i mladih, Kancelarije za evropske integracije i UNDP-ja.

Ne propustite drugu epizodu kviza “EUmetrija” u nedjelju od 17:30h, samo na TV Vijesti.

Preporučujemo za Vas