Novljane i bosanskog državljanina povezuju sa ubistvom Šarovića, ali zvanično nijesu osumnjičeni

Istražitelji vjeruju da razlog može biti sukob unutar manje grupe koja je povezana sa distribucijom narkotika
7575 pregleda 0 komentar(a)

Crnogorska policija pokušava da utvrdi da li sa ubistvom 31-godišnjeg Novljanina Stefana Šarovića veze imaju Nikola Ivović iz Herceg Novog i bosanski državljanin Dušan Šilj, koji su od ranije poznati policiji, ali i još jedan Novljanin Milan Bigović.

Zvanično za sada niko od njih nije osumnjičen za zločin, što ne znači da neće biti jer, kako nam je objašnjeno, u cilju prikupljanja dokaza, tokom vikenda su obavljeni pretresi stanova koje koriste.

Ono što je nađeno poslato je Forenzičkom centru radi vještačenja ali i upoređivanja s tragovima izuzetim nakon ubistva Šarovića i već na osnovu prvih rezultata istrage za dvojicu od njih – Ivovića i Šilja se sumnja da su umiješani u zločin. Na vještačenju se nalazi i motor pronađen u šumi blizu mjesta gdje je Šarović ubijen prošlog četvrtka.

Motiv ubistva nije sukob škaljarskog i kavačkog klana kako se to moglo čuti i to samo na osnovu prijateljstva koje je ubijeni Šarović imao sa pripadnicima jedne od ove dvije grupe. Istražitelji vjeruju da razlog može biti sukob unutar manje grupe koja je povezana sa distribucijom narkotika.

Da nije riječ o profesionalnom i pažljivo planiranom ubistvu, već najvjerovatije svađi koja je okončana hicima, istražitelji zaljkučuju kako na osnovu izjave svjedoka koji su navodno neposredno prije ubistva vidjeli Šarovića sa dvojicom mladića tako i na osnovu onog što su pronašli tokom uviđaja – mnoštvu tragova koje su počinioci ostavili za sobom.

Bigović, pretresom čijeg stana su pronađene stvari koje pripadaju Šilju, javnosti je odranije poznat iz slučaja ubistva Novljanina Jovana Kosaća 2014. godine. Za taj zločin osuđen je Dragoje Baošić, a do pucnjave je došlo nakon kontakta između Kosaća i Bigovića, koji se nalazio u društvu Baošića.

Bonus video: