ČETVRTAK UZ BOJE JUTRA

(Ne)radna nedjelja?

Za trgovce u Crnoj Gori, nedjelja bi uskoro trebalo da postane neradni dan, u skladu sa promjenama Zakona o unutrašnjoj trgovini
2493 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nedjelja odavno nije sinonim za odmor, a za trgovce u Crnoj Gori ona bi uskoro trebalo da postane neradni dan, u skladu sa promjenama Zakona o unutrašnjoj trgovini.

Vlada je nedavno saopštila da priroda posla i organizacija trgovine ne zahtijeva rad nedjeljom, te da je cilj promjena da se unaprijedi položaj radnika, ali i da se pozitivno djeluje na kvalitet života.

Šta to tačno znači za preko 37.000 radnika, koliko ih je u sektoru trgovine, hoće li biti otpuštanja, koliko će poslodavci zaista dobiti, a koliko izgubiti?

U jutarnjem programu TV Vijesti, u četvrtak, 13. juna, pogledajte i:

  • Svim školarcima stigao je dugoočekivani raspust. Kad zaboravimo TV i kompjuter, kako da se kvalitetno zabavimo – tema je o kojoj govorimo u okviru Roditeljskog kutka.
  • Počela je druga faza Projekta energetske efikasnosti zdravstvenih ustanova – koliko će to uticati na kvalitet pružanja zdravstvene zaštite?
  • Da li vas je nekad film inspirisao da napravite veliki korak u svom životu? Petnaestogodišnjeg Andriju jeste, i to ne na jedan, već na milion koraka, jer će uskoro pješke započeti hodočašće u dalekoj Francuskoj.
  • Da li tehnike brzog čitanja zaista daju rezultate?
  • Vodimo vas na “Veliko plavo putovanje”.
Preporučujemo za Vas