KVIZ “EUMETRIJA” – SUBOTA U 17:30

Kviz EUmetrija: Provjerite svoje znanje o evropskoj kulturi

Gdje je CG na putu ka evropskoj porodici, koji nas izazovi očekuju i jesu li naše mlade snage potkovane pravim znanjem, otkrićemo u novoj epizodi našeg kviza “EUmetrija”
3024 pregleda 0 komentar(a)
EUmetrija, Foto: TV Vijesti
EUmetrija, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 14.06.2019. 15:34h

Pošto su Evropljani dugo sanjali o putovanju u ujedinjenoj Evropi bez granica, ona je 1985. godine odlučila da sruši prepreke za ostvarivanje tog sna, a 1995. je zamisao sprovela u djelo. A sa učesnicima kviza, koji če uskoro uživati u svim prednostima dospjeća u evropsku porodicu, osvježićemo sjećanje na najvažnije događaje, obnoviti istoriju i geografiju, i bolje upoznati kulturu Evrope i Crne Gore.

U svakoj emisiji takmiče se po tri tima, oni se druže, razmjenjuju iskustva i znanja, ali i osvajaju nagrade. Pobjednici kviza biće u prilici da posjete nezvaničnu prijestonicu Evrope, Brisel. Druga nagrada su laptopovi za drugoplasirani tim koji obezbijedjuje Ministarstvo prosvjete. Za trećeplasirani tim nagrada su tableti za koje obezbeđuje Ministarstvo sporta i mladih.

Učenici iz Nikšića: Anđela Pantović, Boris Vujičić i Ivana Živković

Mentor: Veljko Žižić

Učenici iz Andrijevice: Biljana Mirčić, Bojana Guberinić i Dejan Jokić

Mentor: Radmila Ćulafić

Učenici iz Herceg Novog: Nikola Todorović, Miloš Lepetić i Stanka Mišeljić

Mentor: Slađana Samardžić

Članovi žirija, Njena ekselencija, Ana Janković ambasadorka Austrije, Marijana Laković Drašković, pregovaračica Ministarstva pravde za poglavlja 23 i 24 i Miloš Knežević, saradnik na projektima.

Kviz realizuju TV Vijesti u saradnji sa Centrom za građansko obrazovanje (CGO), uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, EU Info centra, Ministarstva prosvjete, zatim Ministarstva sporta i mladih, Kancelarije za evropske integracije i UNDP-ja.

Ne propustite treću epizodu kviza “EUmetrija” u subotu od 17:30h, samo na TV Vijesti.

Preporučujemo za Vas