KVIZ “EUMETRIJA” – NEDJELJA U 17:30

Ne propustite četvrtu epizodu kviza “EUmetrija”

Gdje je CG na putu ka evropskoj porodici, koji nas izazovi očekuju i jesu li naše mlade snage potkovane pravim znanjem, otkrićemo u našem kvizu “EUmetrija”
1259 pregleda 0 komentar(a)
EUmetrija, Foto: TV Vijesti
EUmetrija, Foto: TV Vijesti

Svjesni da ne možemo predvidjeti budućnost, ali da je možemo zajednički oblikovati, ugledajući se na naše prijatelje, zemlje članice EU, uz pomoć naših mladih obrazovanih ljudi, učesnika ovog kviza, spremni smo da izmjerimo znanje o evropskoj kulturi, vrijednostima, temeljnim stavovima i mišljenjima. Jedino tako možemo kreirati svoju viziju i cilj na crnogorskom evropskom putu.

Pobjednici kviza biće u prilici da posjete nezvaničnu prijestonicu Evrope, Brisel. Druga nagrada su laptopovi za drugoplasirani tim koji obezbijedjuje Ministarstvo prosvjete. Za trećeplasirani tim nagrada su tableti za koje obezbeđuje Ministarstvo sporta i mladih.

Učenici iz Plužina: Jovana Kulić, Ana Marija Golubović i Rosa Ćalasan

Mentor: Ratko Ćetković

Učenici iz Rožaja: Suad Agović, Rijad Mujević i Husein Bralić

Mentor: Sabaheta Ramović

Učenici iz Bara: Jovana Popović, Danilo Golubović i Nevena Vujović

Mentor: Tamara Đuranović

Članovi žirija su, zamjenica ambasadora Finske Paivi Alatalo koja je i predsjednica žirija. Ljiljana Simović, pregovaračica za poglavlja 2 (sloboda kretanja radnika) i 19 (socijalna politika i zapošljavanje) i Snežana Kaluđerović, pravna savjetnica.

Kviz realizuju TV Vijesti u saradnji sa Centrom za građansko obrazovanje (CGO), uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, EU Info centra, Ministarstva prosvjete, zatim Ministarstva sporta i mladih, Kancelarije za evropske integracije i UNDP-ja.

Ne propustite četvrtu epizodu kviza “EUmetrija” u nedjelju od 17:30h, samo na TV Vijesti.

Preporučujemo za Vas