Svetlana i Anastasija: Zvukovi egzotične Indije

Naša Nina Bošković je razgovarala sa Svetlanom Studen i Vesnom Anastasijom Božović, koje će u bendu od 12 članova nastupati prve večeri na festivalu "Exit"
703 pregleda 0 komentar(a)

Uskoro počinje festival “Exit” koji će okupiti regionalne i inostrane muzičare, di-džejeve i bendove. Jedan od programa prve noći posvećen je egzotičnim zvukovima iz cijelog svijeta, a među umjetnicima na posebnoj bini, će se naći umjetnici iz Njemačke, Meksika, Bugarske, ali i iz Srbije i Crne Gore. Naša Nina Bošković je razgovarala sa Svetlanom Studen i Vesnom Anastasijom Božović, koje će u bendu od 12 članova nastupiti prve večeri festivala.

Neobični instrumenti harmonijum i đembe, svojim zvucima vode na spiritualno putovanje kroz egzotičnu Indiju, a ovako zvuči muziciranje Svetlane Studen iz Beograda i Vesne Anastasie Božović iz Nikšića. I dok je Svetlanu koja je astrolog, uvijek zanimala muzika drugih naroda, sa tradicionalnom muzikom Indije, Vesna se povezala kroz istraživanje duhovnosti tokom boravka u ovoj zemlji.

Sa svojim bendovima, ali i zajedno, pamte nastupe u različitim ambijentima. Dok Indijce fascinira kada čuju i vide bijelu ženu da pjeva na njihovom jeziku i svira njihove instrumente, na našem području, ovakav melos je manje poznat. Ipak, nedavni koncert u Podgorici, iznenadio ih je zbog toga što se tražilo mjesto više.

Bonus video: