Peta epizoda kviza “EUmetrija”

Gdje je CG na putu ka evropskoj porodici, koji nas izazovi očekuju i jesu li naše mlade snage potkovane pravim znanjem, otkrićemo u našem kvizu “EUmetrija”
2624 pregleda 0 komentar(a)
EUmetrija, Foto: TV VIjesti
EUmetrija, Foto: TV VIjesti
Ažurirano: 22.06.2019. 09:00h

U svojim govorima političari često naglašavaju značaj mladih ljudi. No, nerijetko se dešava da na njih zaboravimo s prvim ozbiljnijim problemima. Zato u našem kvizu težimo da predstavimo talentovanu uspješnu omladinu, vrijedne pojedince i timove, one kojima se možda tek sad pružila prilika da pokažu svoje znanje na pravi način, one koji su spremni da mijenjaju svijet u kome žive.

Pobjednici kviza biće u prilici da posjete nezvaničnu prijestonicu Evrope, Brisel. Druga nagrada su laptopovi za drugoplasirani tim koji obezbijedjuje Ministarstvo prosvjete. Za trećeplasirani tim nagrada su tableti za koje obezbeđuje Ministarstvo sporta i mladih.

Učenici iz Berana: Andrijana Maslar, Dubravka Šćekić i Mladen Cimbaljević

Mentor: Milica Novović

Učenici iz Bijelog Polja: Stefan Bošković, Nemanja Cincur i Armin Kapetanović

Mentor: Lazar Femić

Učenici iz Kotora: Ivan Kašćelan, Miloš Kašćelan i Dragan Pehar

Mentor: Mladen Živković

Članovi žirija su, zamjenica ambasadora Rumunije, Njena ekselencija Lorenda Pascu koja je i predsjednica žirija. Ružica Mišković, šefica radne grupe za poglavlje 10 i Tamara Milaš, saradnica na projektima (CGO).

Kviz realizuju TV Vijesti u saradnji sa Centrom za građansko obrazovanje (CGO), uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, EU Info centra, Ministarstva prosvjete, zatim Ministarstva sporta i mladih, Kancelarije za evropske integracije i UNDP-ja.

Ne propustite petu epizodu kviza “EUmetrija” u subotu od 17:30h, samo na TV Vijesti.

Bonus video: