KVIZ “EUMETRIJA” – NEDJELJA U 17:30

Ne propustite prvo polufinale kviza “EUmetrija”

Gdje je CG na putu ka evropskoj porodici, koji nas izazovi očekuju i jesu li naše mlade snage potkovane pravim znanjem, otkrićemo u našem kvizu “EUmetrija”
2085 pregleda 0 komentar(a)
EUmetrija, Foto: TV Vijesti
EUmetrija, Foto: TV Vijesti

Učenjem, istraživanjem, a zahvaljujući radoznalom duhu, zdravom razumu i kritičkom mišljenju, mladi ljudi, se spremaju za nešto što se zove budućnost. Svjesni da su upravo oni ti koji će odlučiti šta će sjutra biti, važno je da dobro poznaju sebe, prije svega, zatim svoju zemlju, ali i svoje evropske susjede. Zato će u kvizu Eumetrija kroz igru i takmičenje produbiti znanje o istoriji Evrope, njenoj kulturi i georgafiji. No, prisjetićemo se i najvažnijih podataka o Crnoj Gori.

Pobjednici kviza biće u prilici da posjete nezvaničnu prijestonicu Evrope, Brisel. Druga nagrada su laptopovi za drugoplasirani tim koji obezbijedjuje Ministarstvo prosvjete. Za trećeplasirani tim nagrada su tableti za koje obezbeđuje Ministarstvo sporta i mladih.

Učenici iz Andrijevice: Biljana Mirčić, Bojana Guberinić i Dejan Jokić

Mentor: Radomir Ćulafić

Učenici iz Rožaja: Suad Agović, Rijad Mujević i Husein Bralić

Mentor: Sabaheta Ramović

Učenici iz Berana: Andrijana Maslar, Dubravka Šćekić i Mladen Cimbaljević

Mentor: Milica Novović

Regularnost kviza pratiće pažljivo dobro odabrana komisija koju u svakoj epizodi čini Njegova ekselencija ambasador zemlje članica Evropske unije u CG, predstavnici pregovaračke strukture ili predstavnici Vlade i Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Članovi žirija su, zamjenik ambasadora Njemačke Tomas Meindl koji je i predsjednik ovog žirija. Ivana Vujošević, šefica radne grupe za poglavlje 22 i ispred Centra za građansko obrazovanje sa nama je Petar Đukanović, savjetnik.

Kviz realizuju TV Vijesti u saradnji sa Centrom za građansko obrazovanje (CGO), uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, EU Info centra, Ministarstva prosvjete, zatim Ministarstva sporta i mladih, Kancelarije za evropske integracije i UNDP-ja.

Ne propustite šestu epizodu i prvo polufinale kviza “EUmetrija” u nedjelju od 17:30h, samo na TV Vijesti.

Preporučujemo za Vas