Čiker maraton: 600 km biciklom kroz Srbiju i Crnu Goru

Ako ste ponekda u životu pomislili da odustanete od započetog posla, upoznajte ljude kojima je ta pojava nepoznata. U Čiker maratonu nema pojedinačnog pobjednika, a učesnici su za 10 dana, kroz različite predjele Srbije i Crne Gore prešli čak 600 km
865 pregleda 0 komentar(a)

Čiker maraton tradicionalno, već osmu godinu zaredom otpočinje u Kraljevu, a završava u nekoj od opština u Crnoj Gori. U početka trka je završavala u sjevernim gradovima naše zemlje, međutim, na nagovor učesnika, ta ruta se svake godine mijenjala. Pa su tako ovaj put, svoje putovanje na dva točka okončali u Tivtu.

Ovaj maraton nema takmičarski karakter, jer kako navode organizatori, cilj im je da promovišu bicikl kao prevozno sredstvo, da pospiješe mlade ljude da se oprobaju i pobijede svoje mogućnosti i da se jednostavno upuste u avanturu.

Kažu da iako nema pojedinačnog pobjednika, svaki učesnik je pobjednik sam za sebe jer u maratonu pređe oko 600km, što nije ni fizički ali ni mentalno ni malo jednostavno. Ali, sve nedaće na putu, fizički napor i umor, riješavaju pozitivnom energijom i dobrim druženjem.

Razgovarali smo sa njima prije polaska na posljednju dionicu puta, od Podgorice do Tivta, pa pogledajte njihove impresije.

Bonus video: