Problemi stanara Hajduk Veljkove ulice

Već par mjeseci unazad stanari Hajduk Veljkove ulice, na Starom aerodormu imaju isti problem. Nakon što je preduzeće Vodovod i kanalizacija promijenilo atmosfersku kanalizaciju, radovi nijesu završeni, već je sve ostavljeno kao da rekonstrukcija još uvijek traje.
623 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2019. 16:24h

Želimir Tripković, koji ovdje živi još od djetinjstva, kaže da im svakodnevno smeta prašina, nedostatak parking prostora ali i nemar gradskih službi. A u sličnoj situaciji je i njegova komšinica Nada Bogdanović, koja ističe da je najviše nervira ignorisanje onih koji su radove započeli, te da ih strpljenje polako izdaje.

Iz Glavnog grada pojašnjavaju da je u nadležnosti preduzeća Vodovod i kanalizacije bilo da put, nakon rekonstrukcije, vrate u prvobitno stanje. A zašto to nijesu uradili, i kada bi se to moglo očekivati, odgovorili su nam kroz saopštenje, a evo šta kažu:

"Tokom aprila tekuće godine DOO Vodovod i kanalizacija započelo je radove na izgradnji atmosferske kanalizacije za pet saobraćajnica na području Starog aerodroma. Radi se o ulicama: Hajduk Veljkovoj, Miodraga Bulatovića, Kraljevačkoj, Dositeja Obradovića i Vojislava Grujića. Ukupna dužina izvedenih instalacija iznosi oko 800m. Na ovaj način riješili smo višegodišnji problem odvođenja atmosferskih voda sa ovog područja u skladu sa prioritetnim zahtjevima i potrebama građana. U toku juna su završeni radovi postavljanja instalacija na svih pet saobraćajnica, a u narednom periodu, tokom ovog mjeseca, biće u potpunosti sanirana kompletna kolovozna konstrukcija u punom profilu saobraćajnnice, odnosno navedene saobraćajniće biće u potpiunosti presvučene novim asfaltom. Ukupna vrijendost izvedenih radova iznosi preko 100.000 eura."

Bonus video: