Od avgusta parkiranje preko pola sata ispred Delte neće biti besplatno

Manje od 40 centi po satu se nije moglo, tvrde u šoping molu, jer je investicija, rekonstrukcija i izrada naplatnih rampi koštala 900.000 eura
6048 pregleda 3 komentar(a)
Delta siti, Foto: Vesko Belojević
Delta siti, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 03.07.2019. 21:29h

Od 1. avgusta parkiranje preko pola sata ispred podgoričkog Delta sitija više neće biti besplatno.

Oni koji kolima pođu u šoping moraće da izdvoje 40 centi za svaki započeti sat.

Iz Delte tvrde da se nije moglo manje, i da je ovo bio način da se stane na kraj zloupotrebama, a da se ispoštuju kupci.

Osim što nekima služi kao autoplac, besplatan parking koriste i stanovnici iz okolnih naselja.

Posjetioci ovu odluku različito komentarišu, a iz menadžmenta poruka da ona nema veze sa novim zakonom o neradnoj nedjelji u trgovinama.

Kako raste temperatura, tako raste i potražnja za besplatnim parking mjestom ispred najvećeg podgoričkog šoping mola.

Ipak, od 1. avgusta oni koji dođu na duže u Delta siti parking će plaćati 40 centi po započetom satu.

"Naselja se šire velikom brzinom i primijećeno je da veliki broj ljudi koji živi u okolnim naseljima ostavljaju automobile na našem parkingu što zapravo onemogućava posjetioce da nađu parking mjesto. To je prvi i osnovni razlog da naši posjetioci budu zadovoljni i da oni nađu parking mjesto i da bi obavili ono zbog čega su došli kod nas", istakao je Danilo Perišić, PR Delta sitija.

Prvih pola sata biće besplatno, a sve preko toga će da košta ne samo posjetioce već i zaposlene u ovom objektu.

Ipak, menadžment očekuje da će njima parkiranje plaćati poslodavci.

"Trenutno imamo 930 parking mjesta, a u šoping molu radi preko 1000 ljudi. Parking će morati da plaćaju svi. S tim što će naravno zaposleni moći da kupe mjesečnu kartu i time sebi obezbijede mjesto na našem parkingu. Ona će biti 30 eura", kazao je Perišić.

Iako bi odluka o plaćanju parkinga najviše trebalo da pogodi vozače, oni koje smo sreli uglavnom se nijesu potresli. Ipak, one koje drugi voze, ne raduje novi trošak.

Manje od 40 centi po satu se nije moglo, tvrde u šoping molu, jer je investicija, rekonstrukcija i izrada naplatnih rampi koštala 900 hiljada eura. Iako su iz Delta citija ranije najavili da, zbog uvođenja neradne nedjelje za trgovine, očekuju nedjeljne gubitke od milion eura, izričiti su da ova odluka nema veze sa novim zakonom.

"Taj zakon je usvojen, mi ćemo ga poštovati. Radovi na rekonstrukciji i naša odluka seže mnogo ranije u odnosu na tu odluku, tako da te dvije stvari apsolutno nijesu povezane. + Mislim da će ta mjera pravim posjetiocima ljudima koji zaista uživaju u iskustvu šopinga ići na ruku, jer se to zapravo najviše radi zbog njih", kazao je Perišić.

Ovaj parking bio je besplatan već 10 i po godina.

Bonus video: