Ograđeni pješački prelaz kod kružnog u Budvi

Prelaženje mimo pješačkog prelaza, na jednoj od najprometnijih ulica u Budvi, svakodnevna je slika. Ono što zbunjuje Budvane, a naročito one koji su sa strane, jeste ograđeni pješački prelaz koji se nalazi na kružnom toku na samom ulazu u Budvu, a koji se ipak koristi, što nije slučaj sa podzemnim prolazom koji se nalazi u blizini. Naša ekipa je zabilježila kako to izgleda.
2233 pregleda 1 komentar(a)

Po principu pogled lijevo pa desno zatim trčećim korakom pravo, mimo pješačkog prelaza, pješaci svakodnevno prelaze jednu od najprometnijih saobraćajnica, kod kružnog toka na ulazu u Budvu. Ulica se prelazi i preko nekadašnjeg pješačkog prelaza, iako je sada s obije strane zagrađen ogradom, što pojedine posjetioce zbunjuje jer se tragovi farbe i dalje vide.

Aleksandar Popović iz Sekretarijata za stambeno komunalne poslove, Opština Budva, je kazao da su ovaj pješački prelaz uklopili kako bi se omogućio što lakši i brži ulazak vozačima jer je ovo jedna od najfrekventnijih sobraćajnica u Budvi. Ovdje je potrebno postaviti mnogo dužu ogradu od postojeće jer pješaci nijesu svjesni da ugrožavaju kako svoju tako i bezbijednost ostalih učesnika u saobraćaju.

Pogledajte prrilog iz jutarnjeg programa TV Vijesti.

Bonus video: