Fondacija "Budi human" predstavila akciju "Superheroji"

Mališani koji se nalaze na liječenju odlučili da na zanimljiv način pomognu svojim drugarima koje taj put tek očekuje, i za čije se liječenje prikuplja novac
1133 pregleda 0 komentar(a)

Cilj Fondacije Budi human su izliječena i zdrava djeca. Za skoro tri godine postojanja, uz pomoć građana Crne Gore, uspješno sprovode svoju misiju.

„U proteklom periodu smo uspjeli da prikupimo, novac za ukupno 16 mališana, za njihovo liječenje, u iznosu od skoro 538 hiljada eura. A trenutno na sajtu Fondacije, aktivno je sedam mališana, za koje se prikuplja novac“, kazala je Nina Pavićević.

„To nije isključivo zasluga fondacije, čak možda i najmanje, to je zasluga građana Crrne Gore, koji doniraju, pomažu onima kojima je to najpotrebnije, a to su bolesna djeca kojih, nažalost, ima u Crnoj Gori“, ističe Goran Jovanović, direktor fondacije.

Fondacija planira da sljedeće godine pomogne i djeci koja su oboljela od raka, a kojima pomaže država.

„Da pomognemo roditeljima koji imaju djecu oboljelu od karcinoma, i pomognuti su od strane Fonda zdravstva, ali im nijesu plaćene neke osnovne stvari, kao što je smještaj, dnevnice“, kazao je Jovanović.

Fondacija kreće i sa još jednom akcijom – Superheroji. Ideja je da djeca, koja se već nalaze na liječenju, pomognu svojim drugarima koje taj put tek očekuje i za koje se tek prikuplja novac.

„Mi ih imamo trenutno sedam. Oni su napravili jedan jako human gest, oni su se fotografisali, i oni su poslali Superheroji fondacije. Mališani su se fotografisali u kostimima koje smo uspjeli da obezbijedimo zahvaljujući fotografu Saši Jarediću, kao i Čedovištu, djevojci koja im je napravila fenomenalne maske“, rekao je Jovanović.

„Glavna stvar će biti sjutra, kada budemo nosili toj djeci, jer svako dijete će da dobije svoj poster i jedva čekam da vidim njihove reakcije kada budu vidjeli te postere, i to je bila cijela poenta, da njima napravimo to neko iznenađenje, taj neki ugođaj“, kaže fotograf Aleksandar Jaredić.

Humanu akciju je pomogla kompanija Volkano, a posteri sedam malih Supeheroja Fondacije Budi Human, naći će se i na izložbi koja je planiran za jesen ove godine.

Bonus video: