SPECIJAL KVIZA „EUMETRIJA“ – NEDJELJA U 18:00

Kviz Eumetrija: Vrijeme je za nagrade!

Naši marljivi učenici i učenice, pokazali su nam da jesu pokretačka snaga i temelj društva. Kroz osam takmičarskih emisija naše znanje o evropskoj porodici osvježili su đaci iz čak 16 gradova
339 pregleda 0 komentar(a)
Kviz "Eumetrija", Foto: TV Vijesti
Kviz "Eumetrija", Foto: TV Vijesti

Učenici iz Gimnazije Tanasije Pejatović iz Pljevalja, pobjednici našeg kviza Emetrija, Aleksa, Aleksandra i Tamara, otkrivaju da ih ova pobjeda, koju je, posebno Aleksa dugo čekao, inspiriše da još više istražuju o zemljama članicama, o njihovoj kuluturi, istoriji, te da jedva čekaju da zakorače na briselsko tlo.

Potkovani znanjem o evropskoj porodici i Crnoj Gori, naši takmičari, spremni su da smjelo zakorače ka novim izazovima, sanjajući neobična putovanja, daleke gradove, nemirna mora. Tako će, naši pobjednici, učenici iz Gimnazije Tanasije Pejatović iz Pljevalja, pri povratku s raspusta, u septembru, uživati u čarima nezvanične prijestonice Evrope, Brisela. 

Nagrade za drugoplasirani tim, učenike iz Plava, obezbijedilo je Ministatvo prosvjete, i ovo je bila prilika da ministar Šehović pohvali trud i odricanje svih učesnika, kako bi se posvetili kvizu koji spada u vannastavne aktivnosti, podsjetivši da Ministarstvo prosvjete ovakav napor cijeni i da je uspostavljanjem Fonda za kvalitet i talente, u okviru kojeg se vrednuju ovakvi uspjesi, to i pokazalo.

Ministar sporta i mladih, Nikola Janović, uručio je srednjoškolcima iz Berana, koji su osvojili treće mjesto Tablet računare, poručujući da želi da im budu od koristi u sticanju novih znanja. Takođe, konstatovao je da je Emetrija dobar način da se mladi edukuju o ključnim vanjsko-političkim prioritetima Crne Gore, kao i da daju svoj doprinos crnogorskom evropskom putu.

Kviz koji su zajedničkim sanagama organizovali TV Vijesti i Centar za građansko obrazovanje (CGO), velikodušno su podržali Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, EU Info centr, Ministarstvo prosvjete, zatim Ministarstvo sporta i mladih, Kancelarija za evropske integracije i UNDP.

Pogledajte specijal kviza „EUmetrija“ u nedjelju od 18.00h na programu TV Vijesti.