Ni nakon godinu nije utvrđeno je li Kolašinka ubijena ili je izvršila samoubistvo

Svetlanin otac, Zoran Peković, u telefonskom razgovoru za TV Vijesti kaže da je upoznat da su u toku vještačenja, ali i da će se na rezultate čekati do jeseni.
9829 pregleda 2 komentar(a)
Svetlana Peković, Foto: Screenshot
Svetlana Peković, Foto: Screenshot
Ažurirano: 28.07.2019. 19:54h

Istraga o smrti 27-godišnje Kolašinke Svetlane Peković, čije tijelo je pronađeno 21. jula prošle godine kod Tivta, ni nakon godinu nije okončana. To piše u odgovoru koji jeTV Vijesti dostavljen iz podgoričkog Višeg tužilaštva. Kako bi se sa sigurnošću utvrdilo kako je djevojka zadobila povrede od kojih je preminula za pomoć su se obratili srpskim stručnjacima.

"Više državno tužilaštvo u Podgorici je u predmetu formiranom povodom smrti S.P. iz Kolašina, nakon brojnih radnji koje je preduzelo tokom izviđaja donijelo naredbu za medicinsko vještačenje od strane Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, o čemu ste već ranije obaviješteni, koje vještačenje je u toku", piše u odgovoru.

Nestanak Svetlane Petković prijavljen je 19. jula a njeno tijelo pronađeno je dva dana kasnije u mjestu Bonići u Tivtu. Djevojka je bila sezonski zaposlena u supermarketu "Voli" u Radanovićima, a privremeno je boravila u smještajnom objektu te kompanije za njene radnike u Sutvari u Grblju.

Njen otac Zoran Peković u telefonskom razgovoru za TV Vijesti kaže da je upoznat da su u toku vještačenja, ali i da će se na rezultate čekati do jeseni.

"Ovi izvještaji koji su radili Forenzički centar u Danilovgradu i ova obducent Čukićka sve je to poslato Institutu za sudsku medicinu u Beogradu i odozgo čeka se nalaz. Ja sam bio prije 10-15 dana u Višem tužilaštvu dolje i oni su taj dio poslali... Sada su godišnji odmori, nadaju se da će taj izvještaj stići i Beograda tamo do kraja septembra", navodi Zoran Peković.

Ponavlja ono što je tvrdio i ranije – da se njegova Seka, kako je zvao, nije ubila već da je nad njom počinjen zločin

"Milsim da to nije moguće, ni lice mjesta koje je tamo gdje je nađena, da to ne može živo čeljade da izvrši na takav način to", kaže otac djevojke.

Dugo trajanje istrage nije želio da komentariše. Sačekaće, kaže rezultate iz Beograda nakon čega će se javno obratiti i saopštiti stav porodice o načinu na koji su istažitelji vodili slučaj, ali i o kako kaže propustima koji su, po njihovom mišljenju napravljeni.

Bonus video: