DVIJE GODINE OD LIKVIDACIJE

Nema pomaka u istrazi ubistva Roganovića: Ne traže međunarodnu pomoć

Prema nepotvrđenim informacijama, istražitelji vjeruju da su egzekutori duže pratili kretanje Roganovića
8593 pregleda 6 komentar(a)
Niko Roganović
Niko Roganović

Navršile su se dvije godine od kada je u hercegnovskom naselju Dubrava u sačekuši likvidiran 66-godišnji Novljanin Niko Roganović, a istražitelji, makar zvanično ni do danas nemaju osumnjičenog za ovaj zločin.

To što nema vidnih pomaka u istrazi, za njih nije razlog da zatraže međunarodnu pomoć kako bi riješili ovaj slučaj.

"Predmet formiran povodom ubistva N.R., nalazi se u fazi izviđaja, tokom kojeg je donijeto više naredbi za sva neophodna vještačenja i u svojstvu svjedoka saslušana određena lica, a u istom se do sada nije ukazala potreba za traženjem međunarodne pravne pomoći", navodi se u odgovoru Višeg državnog tužilaštva (VDT).

Prema nepotvrđenim informacijama, istražitelji vjeruju da su egzekutori duže pratili kretanje Roganovića.

Te noći najmanje dvije osobe sačekale su njegov dolazak iz grada na stotinak metara od kuće u kojoj je živio.

Kada su primijetili da nailazi svojim plavim "opelom" sasuli su hice u njega, od kojih su ga pogodila pet.

Roganović je nakon pucnjave odmah prebačen u bolnicu u Meljinama, u kojoj su ljekari samo konstatovali smrt.

Roganović je, vjeruje se, samo jedna od skoro 50-ak žrtava rata imeđu "kavčana" i "škaljaraca" koji traje pet godina, tačnije od 2014. godine kada je u Valensiji nestao tovar kokaina.

Vjeruje se da je Niko Roganović glavom platio jer su ga "škaljarci" doživljavali kao člana "kavačkog" klana, a zbog toga što je bio rođak sa vođom "kavčana" Slobodanom Kašćelanom njegovo ubistvo doživljeno je kao jak udarac suprostavljenoj kriminalnoj grupi.

Ubijeni je bio i otac Duška Roganovića, bliskog "kavčanima", a koji je tri mjeseca ranije, u aprilu iste godine teško povrijeđen u eksploziji bombe postavljene ispod njegovog automobila.

Ni taj slučaj do sada nije rasvijetljen.

Utvrđeno je jedino da je eksplozivna naprava aktivirana mobilnim telefonom i da je u napadu koji je planiran mjesecima unazad učestvovalo više osoba.

Stariji Roganović, bio je i stric Vladimira Roganovića, visoko pozicioniranog člana "kavačke grupe", koji je likvidiran krajem decembra prošle godine u Beču.

Preporučujemo za Vas