Afrička kuga svinja: Kako spriječiti, a kako prepoznati bolest?

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fotosanitarne poslove upozorila je javnost, posebno držaoce svinja, da je potrebno ispoštovati preporuke
1390 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pojava afričke kuge svinja u Bugarskoj, Mađarskoj i Rumuniji u ovoj godini predstavlja ozbiljnu i neposrednu prijetnju za zemlje Balkana, koje nikada nijesu bile izložene ovoj bolesti.

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fotosanitarne poslove upozorila je javnost, posebno držaoce svinja, da je potrebno ispoštovati preporuke.

Šta konkretno, kako spriječiti, a kako prepoznati bolesti i šta uraditi ukoliko se pojavi?

U jutarnjem programu TV Vijesti u srijedu, 7. avgusta pitamo i:

  • Kakva je trenutna finansijska situacija u opštini Budva i koliko je od početka godine vraćeno dugova? Koliki su prihodi od naplate boravišne takse?
  • Kruzing sezona u Kotoru - koliko je kruzera uplovilo od početka godine?
  • Da li je posao turističkog vodiča idealan sezonski posao, kako je u Crnoj Gori biti tursitički vodič, te koje uslove morate ispuniti?
  • ZIP Line, na najljepšem kanjonu Evrope, omogućava ljubiteljima ekstremnih sportova da uživaju u pogledu iznad Tare. Šta morate ispoštovati prije nego se upustite u ovu avanturu?
  • Na Žabljaku počinju "Dani durmitorske zdrave hrane". Koje nas još manifestacije očekuju do kraja ljeta?
  • Naša gošća je i slikarka Jelena Popović čiji se radovi mogu naći u Americi, Japanu, Francuskoj, Engleskoj, Njemačkoj, Austriji, Velikoj Britaniji. Ovih dana njenu izložbu možete vidjeti u crkvi Santa Marija u Budvi.
  • Kako možete pomoći socijalno ugroženoj djeci u Crnoj Gori da se pripreme za školu kroz humanitarnu akciju "Podijelimo, jer zajedno možemo više" koju i ove godine organizuje Udruženje Roditelji.

Bonus video: