Da li je plaža za kućne ljubimce u Budvi uređena prema pravilniku?

Vlasnica psa, Ivana Babić, koja ovdje dolazi redovno, kaže da je raduje što postoje kupališta namijenjena isključivo životinjama, ali uočava nedostatke
3152 pregleda 2 komentar(a)

Ovo je smo jedna od 5 plaža koje se nalaze duž crnogorskog primorja, gdje možete dovesti svog kućnog ljubimca. Nalazi se u uvali neposredno prije popularne plaže Mogren u Budvi. Vlasnica psa, Ivana Babić, koja ovdje dolazi redovno, kaže da je raduje što postoje kupališta namijenjena isključivo životinjama, ali uočava nedostatke.

"Imamo problema da tabla koja označava plažu je dosat udaljena od same plaže, tako da su korisnici pretežno ljudi bez pasa i povremeno imamo situaciju da nas opominju zašto su tu došli psi i ono što smo se nadali da i ta jedna koja je slobodna da ih pustimo da oni imaju mogućnost da se istrče i okupaju, opet i tu moramo da ih držimo na povodcu, kontrolišemo, zbog ostalih kupača." - Ivana Babić

Iako se prema Pravilniku o bližim uslovima u pogledu uređenosti kupališta koji je odbrilo Ministarstvo održivog razvoja i turizma, podražumijeva da ovakva mjesta imaju posude za hranu i vodu ljubimaca, rekvizite za igru, kao i da su pristupačna licima sa invaliditetom, Ivana ističe da fale i osnovni uslovi koji će olakšati boravak.

Iz Morskog dobra ponovili su nam isto što smo mogli pročitati i u Pravilniku. Svjesni kako bi trebalo da izgledaju kupališta, oni ipak nisu uložili napore da tako i bude. Međutim, možda se situacija i promjeni u nekoj od narednih sezona.

Pogledajte prilog iz jutarnjeg programa TV Vijesti.

Bonus video: