Predstavio se svima, pa ubio čovjeka

U naredbi o sprovođenju istrage se navodi da osumnjičeni nije poznavao svoju žrtvu, ali i opisuje kako je prvog avgusta došlo do kobnog susreta
46069 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2019. 20:03h

Dvadesetogodišnji Nikšićanin Vuk Lalatović 1. avgusta u Njegoševoj ulici oko 10 sati pozvao je sugrađanina, 56-godišnjeg Ranka Vuletića, kog nije poznavao, da prošetaju i porazgovaraju. Vuletić je na to pristao, da bi se samo par trenutaka kasnije začuli hici.

Tužilaštvo tvrdi da je Lalatović ubio Vuletića iz koristoljublja, odnosno zbog nagrade koju mu je obećala za sada nepoznata osoba. Nikšićkoj policiji očevidac Ratko Višnjić ispričao je i kako je došlo do kobnog susreta.

"Naveo je da je okrivljeni prethodnu noć u njegovom lokalu tražio oštećenog i da mu se tom prilikom predstavio i ostavio svoj broj telefona kako bi mu se oštećeni javio, objašnjavajući da moraju da se vide. Kritičnog dana je, kada se našao sa oštećenim, pozvao okrivljenog i dogovorili su se da se nađu. Prilikom susreta okrivljeni se predstavio oštećenom i tražio je da se njih dvojica izdvoje i porazgovaraju. Ubrzo nakon što su se njih dvojica izdvojila, čuo je pucnje", stoji u naredbi o sprovođenju istrage.

Iz iskaza svjedoka Blagoja Burića, kome je jedan od ispaljenih projektila prošao pored noge, naslućuje se da je Lalatović imao pomagače. On je policajcima objasnio da se nalazio nekoliko metara udaljen od Lalatovića i Vuletića i da je neposredno prije ispaljivanja projektila čuo da je neko rekao: „Sad!“. Osumnjičeni Lalatović se nakon hapšenja branio ćutanjem, ali je zločin priznao polcajcu koji ga je uhapsio i koji je o tome sačinio službenu zabilješku.

"U kojoj je navedeno da je posebnu pažnju obratio na građane koji su se kretali njegovim rejonom, s obzirom da je jedno lice lišeno života u Nikšiću, te da je u jednom trenuku primijetio jedno mlađe lice koje je odgovaralo opisu izvršioca krivičnog djela i koje mu je, kada ga je zaustavio, reklo da se zove Vuk Lalatović i da je on ubio oštećenog, kao i da je od njega tom prilikom oduzeo pištolj", stoji u naredbi o sprovođenju istrage.

I žrtva i ubica policiji su poznati od ranije. Vuletić je bio osuđen na 11 mjeseci zatvora zbog bacanja bombe u blizini lokala „Tani“, Nikšićanina Ranka Radulovića, u junu 2015. godine. Tom prilikom niko nije stradao, ali je pričinjena šteta na većem broju automobila parkiranih preko puta kafića. Takođe, protiv njega se pred Višim sudom vodio postupak zbog pljačke zlatare Rej gold u Nikšiću 2012.

Lalatović je, kako piše u spisima tužilaštva, povratnik koji je osuđivan zbog razbojništva i koji je sklon vršenju krivičnih djela s elementima nasilja.

Bonus video: