Savović: "Nema akcije, želimo da nađemo novi prostor koji će biti adekvatan"

Iz Sindikata Prosvjete, navode da je kako prošle, tako i ove, izmijenjen određeni broj udžbenika, pa je ističe Slobodan Savović, besmisleno prodavati knjige koje se od ove školske godine neće koristi.
1284 pregleda 0 komentar(a)

U početku u Hercegovačkoj ulici, zatim u tržnom centru Delta City. Akcija pokloni, zamijeni ili kupi korišteni udžbenik nakon više od 10 godina organizovanja, ove će ipak izostati. Iz Sindikata Prosvjete, navode da je kako prošle, tako i ove, izmijenjen određeni broj udžbenika, pa je ističe Slobodan Savović, besmisleno prodavati knjige koje se od ove školske godine neće koristi.

"Ono što smo mi nažalost primjetili je da se ta akcija, počela koristiti za promociju nečega, što mi nismo nikada htjeli, da se pored te djece koji su po simboličnim cijenama prodavali udžbenike i pribor, pojavio veliki broj, čak i velikih kuća, izdavačkih i drugog pribora koji su koristili taj brend i na taj način ostavarivali ekstra profit, ta akcija je zloupotrijebljena " - Slobodan Savović, Sindikat prosvjete

Iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva kazali su da su cijene knjiga ostale na nivou prošlogodišnjih. Oni će se naći u prodaji od 26.avgusta. Najjeftniji komplet biće za prvake osnovnih škola iznosiće 39,80eura, dok će knjige za prvi razred gimnazije biće najskuplje, i koštaće 106, 80 eura.

Pogledajte prilog.

Bonus video: