BORD DIREKTORA OSTAO PRI RANIJOJ ODLUCI

Ništa od nezavisne komisije iako iz Sindikata "Montecarga" prijete tužbom

Sindikat je od uprave zahtijevao da se poništi odluka o dodjeli stambenih kredita po povlašćenim uslovima, te da se formira nova komisija
802 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Nakon optužbi jednog od dva sindikata Montekarga da se stambeni krediti dijele na netransparentan način, o tome se sa sindikalnim predstavnicima danas raspravljalo na sjednici Odbora direktora ove firme.

Sindikat je od uprave zahtijevao da se poništi odluka o dodjeli stambenih kredita po povlašćenim uslovima, te da se formira nova komisija.

Iz uprave nijesu uvažili ni jedan od 42 prigovora sindikata na rad Komisije za rješavanje stambenih pitanja, a odluku o raspodjeli kredita Odbor direktora je prihvatio, ali ne i potvrdio.

"Odbor direktora je donio odluku da je ona prihvaćena, ali zbog osjetljivaoti teme sačekaćemo još člana koji je odsutan i van Crne Gore i nije mogao da prisustvuje, eto čisto da se uvaži svaki član Odbora direktora. Znači, jedini razlog je odustvo? Da, jedini razlog“, azao je Muradif Grbović, izvršni direktor "Montecarga".

"Rang lista je prihvaćena u načelu od komisije.. Hoćete li ukinuti komisiju? Ne, zašto bi je ukinuli, zašto bi je ukidali, kad su je oni birali sindikat je birao komisiju na predlog izvršnog direktora i bord je samo to potvrdio“, kazao je Slavenko Jovanović, predsjednik Odbora direktora "Montecarga".

Iz sindikata upozoravaju da će radnici tužiti Montekargo ako Odbor direktora potvrdi odluku, što će se najvjerovatnije desiti u narednih mjesec dana.

"Ja sam njih upozorio na to da će biti ogroman broj tužbi i to su ogromni izdaci za preduzeće ukoliko dođe do toga. Oni mogu da to vrate na ponovni postupak, međutim, kad je postupak ne može pravilnik da se mijenja, što bi mi tražili u nekom sledećem koraku. Pravilnik je jedan od najgorih u Crnoj Gori,, ali i ako tako loš oni su puno propusta napravili", navodi Milo Adžić, predsjednik Sindikata radnika "Montecargo".

Iz sindikata ponavljaju da su se krediti dijelili privilegovanim i politički podobnim radnicima Montekarga. Rijec je o 200.000 eura za poboljšanje uslova stanovanja zaposlenih. Na 80 radnika dijeli se od 500 do 13 ipo hiljada eura , a vraca se 20 odsto novca .

Milo Adžić otkriva da od kada je iznio problem u javnost, trpi pritiske uprave Montekarga.

"Normalno je da predsjednik sindikata mora da zastupa svoje radnike, od tada su na mene najstravičnije optužbe i pritisci. Čak mi spremaju, šta mi spremaju, da li to da sam organizovao štrajk, imao sam problema na poslu, neće niko da mi saopšti, čekam njihovu odluku.“

„Ne, apsolutno, to je neistina. Sad smo imali raspravu, bio je Adžić i sve što je ono iznio vašim medijima, nijedan argument nije mogao da iznese na sjednici odbora, tako da je to sasvim dovoljno koliko su ozbilje te njegove primjedbe“, dodaje Grbović.

Milo Adžić ostaje pri tvrdnjama da je nepravilnosti u dodjeli kredita mnogo, ali da se sve ne može ni otkriti zbog nedostupnosti dokumentacije.