Majke sa troje i više djece: Novcem ukinutih naknada dijeljeni povoljni krediti i kupovani stanovi funkcionerima

"Ministar Radunović koji je majke proglasio monstrumima finansija Crne Gore upravo tako dijeli kredite i stanove svima onima koji su učestvovali u prevari stoljeća", istakla je Željka Savković, predstavnica majki
4963 pregleda 7 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Sa protesta, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Oko 150 bivših korisnica naknada za majke troje i više djece protestovalo je danas ispred Skupštine Crne Gore.

Majke su ponovile da neće odustati od borbe za doživotno stečeno pravo.

Tvrde da su se novcem ukinutih naknada dijelili povoljni krediti i kupovali stanovi funkcionerima, koji su već imali nekoliko nekretnina.

Zato su prošetale do Vlade gdje su predale zahtjeve da se i njima riješi stambeno pitanje.

U jeku i znaku afere "Stanovi", oko 150 bivših korisnica naknada za majke troje i više djece ponovo su izašle na ulicu.

Traže da im se vrate naknade, ukinute prije više od dvije godine sa obrazloženjme da nema dovoljno novca u budžetu.

"Ministar Radunović koji je majke proglasio monstrumima finansija Crne Gore upravo tako dijeli kredite i stanove svima onima koji su učestvovali u prevari stoljeća", istakla je Željka Savković, predstavnica majki.

"Da li je to ono što su uzeli od majki, ali su zauzvrat podmitili svakog državnog funkcionera sa stanovima, doći ćemo vam drugi put ispred tih stanova, jer naš običaj je da Vam dođemo na naselje", rekla je Rosanda Peković iz Bijelog Polja.

Majke su poručile da neće odustati od tužbi u Strazburu

"Nadam se da je pravda dostižna da u Strazburu ne sude zviceri i ostali, da tamo ne dodjeljuju stanove, da sude u korist pravde, nadam se da sude kako su anučili, a ne kako im naređuje vlast", poručila je Rajka Vemić iz Žabljaka.

Nakon govora ispred Skupštine, majke su prošetale centrom Podgorice

Kratko se zadržavajući na najprometnijoj raskrsnici, protest su završile ispred Vlade gdje su predale zahtjev premijeru Dušku Markoviću u ime više od 22 i po hiljade žena.

"Obraćamo se ovim zahtjevom kako bi ste nam pomogli u rješavanju stambenog pitanja, odnosno odobrili kredit pod povoljnim uslovima, a koji bi namjenski iskoristili za rješavanje stambenog pitanja, s obzirom da ste nam oduzeli zakonom stečeno pravo i tako nas pretvorili u socijalne slučajeve", poručila je Savković.

Majke se nadaju da će Marković i ostali u Vladi imati imati sluha za njih, kao što su imali za funkcionere kojima su dijelili stanove i kredite pod super povoljnim uslovima, a mnogi od njih su u svom vlasništvu već imali nekoliko nekretnina.

Bonus video: