Prva tema u novoj sezoni je afera "Stanovi" - hoće li iko odgovarati za bahaćenje o trošku građana?

Gosti u studiju: Zlatko Vujović, član Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije, Milorad Vujović, potpredsjednik Vlade izbornog povjerenja, Dejan Milovac, MANS i Nikola Rovčanin, Demokrate.
10840 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 10.09.2019. 08:46h

Dobro poznate i gledane emisije Televizije Vijesti, nakon ljetnje pauze vraćaju se na male ekrane.

Među njima je i tok–šou “Reflektor”, jednočasovna emisija koja će se emitovati u terminu na koji su stalni gledaoci navikli - utorkom u 20 sati.

Prva epizoda stiže već naredne sedmice, 10. septembra, a u ulozi domaćina, odnosno voditeljke koja će ugostiti relevantne sagovornike biće, kao i u prethodnim sezonama Aleksandra Mudreša.

Novinarka Televizije Vijesti koja kroz emisiju “Reflektor” obrađuje aktuelne teme iz protekle sedmice, od velikog interesa za javnost Crne Gore, u razgovoru za dodatak “Play” najavila je novu sezonu.

Mudreša je otkrila šta možemo očekivati u narednim sezonama u jednosatnoj emisiji.

“Reflektor”, a osvrnula se i na najveće izazove sa kojima se suočava radeći na njoj, te što će biti tema ovog utorka.

Takođe, voditeljka i novinarka Televizije Vijesti nagovijestila je da će tema prve epizode biti afera “Stanovi”, a glavno pitanje - hoće li iko odgovarati za bahaćenje o trošku građana?

“Četvrta sezona emisije ‘Reflektor’ startuje u utorak 10. septembra. Kako su gledaoci i navikli bavićemo se najaktulenijim društvenim temama”, počinje razgovor novinarka Televizije Vijesti.

“Držimo se ustaljenog formata koji je dobro prihvaćen i za kratko vrijeme veoma prepoznat, a o čemu svjedoče i rejtinzi emisija iz prethodnih sezona”, istakla je ona.

Na pitanje ko će biti gosti u narednoj epizodi, te koja tema će se obrađivati, Mudreša obećava razgovore relevantnih sagovornika na temu koja je uzburkala javnost posljednjih dana mjeseca avgusta.

“U prvoj emisiji narednog utorka otvaramo temu koja je tokom ovih vrelih ljetnjih dana izazvala veliku pažnju javnosti. Probaćemo da dobijemo odgovore na ključna pitanja u vezi afere ‘Stanovi’”, otkrila je ona.

“Vjerujemo da građane zanima ko su pojedinci kojima je Vlada prethodnih godina rješavala stambena pitanja po povlašćenim uslovima, jesu li postupci dodjele stanova transparentni i da li u sličnim poslovima ima zloupotreba”, nabraja Mudreša.

Kako kaže, u većini slučajeva nema problem pri odabiru tema, jer ih “događaji i prilike u društvu diktiraju”

“Gledaoci utorkom u 20 sati mogu očekivati da osvijetlimo neko od najaktuelnijih zbivanja što najčešće i uspijemo da pripremimo. Tražimo jasne odgovore, na vrlo konkretna i direktna pitanja”, poručuje novinarka i voditeljka Televizije Vijesti.

“Trudimo se da u studio dovedemo relevatne sagovornike koji su gledaocima spremni da pruže kompletne informacije, jer građani traže jasne odgovore”, nastavlja ona. Ipak, kako i sama priznaje, nekada nije lako obezbijediti takve sagovornike, što je izazov sa kojim se suočava od početka emisije “Reflektor”.

“Ono što se nije promijenilo u prethodne tri sezone je da najodgovorniji izbjegavaju sučeljavanje sa neistomišljenicima, pa je najveći izazov organizovati debatu svake sedmice”, pojasnila je ona.

“Pomno smo pratili dešavanja tokom ljetnje pauze. Vraćamo se odmorni i spremni da se bavimo zanimljivim temama i temama u interesu svih građana”, obećala je Aleksandra Mudreša na kraju razgovora.

Bonus video: