Pogledajte "PutokaZZZ": Počinje novi ciklus stručnog osposobljavanja svršenih visokoškolaca

Pogledajte novo izdanje emisije “PutokaZZZ”, koju Televizija Vijesti realizuje u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore
1811 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.09.2019. 10:42h

U emisiji "PutokaZZZ", između ostalog, govorimo o novom ciklusu zapošljavanja svršenih visokoškolaca, kao i projektima koji doprinose većem zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Tim povodom posjetili smo Berane i Cetinje.

Zavod za zapošljavanje Crne Gore pozvao je sve zainteresovane poslodavce da se i ove godine, osmi put zaredom, prijave za učešće u Programu stručnog osposobljavanja visokoškolaca. Javni poziv za poslodavce iz privatnog i javnog sektora, koji obavljaju djelatnost na teritoriji Crne Gore, objavljen je i na sajtu Zavoda, u ponedjeljak.

Pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje. Stručno osposobljavanje korisnika traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.

Govorimo i o finansiranju projekata kojim se zapošljavaju lica sa invaliditetom. Radi se o projektu ukupne vrijednosti tri miliona eura. Po osnovu ovog javnog poziva, odobreno je finansiranje 57 projekata čiji je opšti cilj unaprjeđenje profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja lica sa invaliditetom.

Gledajte PutokaZZZ.

Bonus video: