Dva časa fizičkog vaspitanja nisu dovoljna za pravilan razvoj djece

"Šesti razredi imaju 3 časa sedmično, dok 7.,8. i 9. imaju dva časa nedeljno, što svakako nije dovoljna fizička aktivnost. Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje minimun 2 sata fizičke aktivnosti dnevno, za njihov uzrast. Samim tim moraju da zavole spot i moraju sami da se aktiviraju ispred zgrade, ispred kuće, i u tim ostalim školicama sporta, ističe Nenad Živković, profesor fizičkog vaspitanja."
2596 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2019. 12:04h

U čast Evropske nedjelje sporta ekipa Boja jutra posjetila je jedan čas fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi "Radojica Perović".

Ovom prilikom profesor Nenad Živković, istakao je da su njima često "vezane ruke" s obzirom na to da djeca, prema planu i programu, u školi nedeljno, posvećuju oko 90 minuta fizičkoj aktivnosti, što u njihovim godinama nije dovoljno.

Živković dodaje da je samo na dnevnom nivou potrebno 2 sata sporta ili bilo koje druge aktivnosti, za pravilan rast i razvoj. U ovim situacijama "na scenu stupaju" roditelji, koji predstavljaju ključnu figuru u formiranju zdravih navika kod djece.

Pogledajte prilog.

Bonus video: